Ege Bornova’ya EBSO şubesi

Bornova’ya EBSO şubesi

13.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bornova’ya EBSO şubesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ile Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, nitelikli elaman yetiştirme konusunda birlikte çalışma kararı aldı.

Haberin Devamı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, ve yönetim kurulu üyeleri, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret etti. Yorgancılar, İduğ’un göreve gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Fark yaratan hizmetler

Başkan İduğ’un Ege Otomotivciler Derneği (EGOD) Başkanlığı zamanındaki çalışmalarından övgüyle bahseden Yorgancılar, “Dürüstlüğünü ve çalışkanlığını biliyoruz. Önceki dönemlerdeki başkanlarımız da iyi işler yaptı ama Bornovalılar, fark yaratan bir belediyecilik görecek” dedi.

Mslek odaları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak işbirliklerinin önemine değinen Başkan İduğ da, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’dan Bornova’ya bir şube açmalarını istedi. Yorgancılar da bu konuda gerekli hazırlıkların yapılması için görüşme sırasında hemen talimat verdi. Ardından hızla hayata geçireceği projelerden Bahseden Başkan İduğ, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Üretime geçeceğiz

“Kadınlarımızın çalışıp ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için pek çok projemiz olacak. Öncelikle kreşler ve oyun merkezleri açacağız. Kadın üretim kooperatifini de başlatıyoruz. Örneğin Çiçekliköy’de 50 bin kişi kahvaltı yapıyor ama sunulan ürünler marketlerden geliyor. Bölgedeki kadınların üretim yapmasının önünü açacağız. Doğumda bebek paketiyle Bornovalıların yanında olacağız. Evlenmek isteyen ve ihtiyacı olan insanlara düğün salonu, gelinlik, damatlık desteği vereceğiz. Cenaze evlerine börek servisi başlatacağız ve taziye evleri yapacağız. BELGEM Dershanesi’ni büyütüp olanaklarını genişleteceğiz. Son olarak kaymakamlık ve ilçe emniyet müdürlüğünü de içine alan entegre bir hizmet binasını hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”