Ege Bozcaada’ya ulaşım çilesi

Bozcaada’ya ulaşım çilesi

07.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’nin turizm cenneti Bozcaada yaz aylarıyla birlikte tatilcilerin akınına uğradı. Ancak tatilciler Geyikli İskelesi’nde hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaştı.

Bozcaada’ya ulaşım çilesi

Tek araba vapuruyla ulaşım sağlanan Bozcaada’ya gidebilmek için saatlerce kuyrukta bekledi.
Bozcaada’da turizme ulaşım çilesi damgasını vuruyor. Yaz mevsimiyle birlikte dünyaca ünlü güzelliklerini yaşamak için, tatillerinde Bozcaada’ya gidecekler, Geyikli İskelesi’nde yoğunluk oluşturuyor. Tatilciler, ulaşımın tek gemiyle sağlandığını öğrendiklerinde tepkilerini dile getiriyor. Üstelik araba vapurunun araç kuyruğu olmasına rağmen saatli çalışması ve iki saatte bir kalkması tatilcileri çileden çıkarıyor. GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü ise, ikinci bir feribot tahsisi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bornova’da engellilere tekerlekli sandalye

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, başvuran engelli ve hasta vatandaşlara, 3 akülü, 3 tekerlekli sandalye ile hasta yatağını teslim etti.


Kamu kurumlarının engellilere yönelik düzenlemeleri tamamlayamaması nedeniyle yürürlük tarihi 2015’e ertelenen Özürlüler Yasası’nın gerektirdiği hazırlıklar Bornova’da tamamlandı. Bornovalı engelliler 4 bin 850 engelli rampası ve engelli asansörlerinin yapılması için üç yıl daha beklemek zorunda kalmadı. Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne 10 akülü araba, 10 da tekerlekli sandalye alındı. Dilekçe ile belediyeye başvuran ihtiyaç sahiplerine 3 akülü, 3 aküsüz tekerlekli sandalye ve hasta yatağını, Sındır teslim edildi.

Haberin Devamı

İZMİR DHA

Evlenip ‘jet ski’ye bindiler

Bodrum’un Turgutreis beldesi sahilinde düzenlenen düğün töreniyle evlenen çift, nikah sonrası gelinlik ve damatlıkla jet skiye binerek denizde gezinti yaptı.
İstanbul’da bir firmada müdürlük yapan Ayşe Ayata ile Turgutreis beldesinde su sporları işletmeciliği yapan Mustafa Biçer, belde sahilinde düzenlenen düğün töreniyle evlendi. Çift, nikahın ardından gelinlik ve damatlıkla jet skiye binerek denizde gezinti yaptı.
Mustafa Biçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ayata ile 2 yıl önce sahilde tanıştığını anlatarak, “Bu yıl turizm sezonunun başında kendisine su kızağında evlenme teklif etmiştim. Bu nedenle nikah sonrası su kızağına binerek gezmek istedik” dedi. Ayata ise yaşanan olayın kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu ve unutmayacağını ifade etti.

A.A