Ege Bozyaka’da ameliyat oldular, sesle tanıştılar

Bozyaka’da ameliyat oldular, sesle tanıştılar

03.10.2017 - 05:12 | Son Güncellenme:

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğuştan işitme engelli 120 çocuk, ‘kohlear implant ameliyatı’yla biyonik kulak sahibi oldu.

Bozyaka’da ameliyat oldular, sesle tanıştılar

Hastanenin Kulak Burun Boğaz Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Enver Altaş ve uzman ekibinin operasyonu sonucu, biyonik kulağın bir parçası ameliyatla iç kulağa konuldu, 4 hafta sonra ses alıcısı, kablo ve mikrofondan oluşan dış parça da kulak arkası bölümüne yerleştirildi. Aileler ilk kez ses ile buluşan çocuklarını kameraya çekti. Sesle tanışan çocuklardan Ömer Kayra’nın annesi Nurcan Kızıl Toprak, 17 aylıkken kulak takılan oğlunun cihaza “cici” dediğini kaydetti, “Bir ses duyduğunda oğlum şaşırdı. Seslere alışmasının ardından konuşmaya başlayınca ilk söylediği kelime ‘baba’ oldu, ikincisi de ‘merhaba’. Şimdi 3 kelimelik cümleler kurabiliyor” dedi. Mustafa Çınar’cık annesi Nilüfer Çınarcık da ameliyat için Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden geldiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Sevinçten ağladık’

Elif Eylül’ün annesi Hatice Ulutaş’ta, “İlk duyduğu anı görüntüledik. Anlatılmaz bir duygu, sadece yaşanabilir. Biraz korktu, ne yapacağını bilemedi. Sevinçten hepimiz ağladık. Kızım hayata döndü, oynayabiliyor, gülebiliyor. Belki müzisyen bile olabilir” diye konuştu.