Ege Bu kez tamam

Bu kez tamam

30.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bu kez tamam

Evinde Şanlıurfaspor’la golsüz berabere kalarak 27 yıllık tarihinde ilk kez 1. Lig’e adını yazdıran Menemenspor’da hem Teknik Direktör Suat Kaya hem de futbolcular tarihe geçti. Sarı lacivertlilerin başında 3. sezonunu geçiren
Kaya, şampiyonluğu iki kez kıl payı kaçırdı. Görevine devam eden teknik adam, sonunda zafere ulaştı.

Haberin Devamı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Menemenspor, bitime bir hafta kala Şanlıurfaspor’la golsüz berabere kalarak şampiyonluğunu ilan etti.

27 yıllık kulüp tarihinde ilk kez 1. Lig’e çıkan sarı lacivertlilerde hem Teknik Direktör Suat Kaya hem de futbolcular tarih yazdı. Teknik adamlık kariyerinde Gazişehir Gaziantep, Orduspor, Çaykur Rizespor, Tokatspor, Diyarbakırspor, Göztepe ve Bucaspor’da çalışan, 51 yaşındaki teknik adam, ilk şampiyonluğunu elde etti. Futbolculak kariyerinde Galatasaray ve A Milli Takım’ın unutulmaz isimleri arasına girip kupalara doyan Suat Kaya, teknik adam olarak ilki başardı.

‘Yeni sözleşme bekleniyor’

Futbolseverlerin Galatasaray’dan tanıdığı Kaya, sarı kırmızılılarda Bülent Korkmaz’la birlikte Süper Lig’de 8 şampiyonluk görüp en çok kupa kazanan futbolculardan biri oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray’da UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası’nı da havaya kaldıran Suat Kaya, 2002-03 sezonunda başarılarla dolu futbolculuk kariyerini noktaladı. Menemen’e 2016-17 sezonunda geçen Kaya, kulübü hep zirveye oynattı.

Birçok yetenekli genci de vitrine çıkaran Suat Kaya, kulübün çehresini değiştirdi. Gelecek sezon İzmir’i ilk defa Spor Toto 1. Lig’de temsil edecek Menemenspor’da Suat Kaya’nın sözleşmesi 31 Mayıs’ta sona erecek. Yönetimin sezon biter bitmez Kaya ile sözleşme yenilemek için masaya oturması bekleniyor.

Yazarlar