Ege Bu koliler güldürüyor

Bu koliler güldürüyor

08.08.2017 - 05:45 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak ve PKU hastaları için 76 kente ‘mutluluk kolisi’ dağıtıyor. Paketin içinde undan bisküviye, makarnadan çorbaya birçok ürün yer alıyor

Bu koliler güldürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak ve PKU hastaları için çok pahalıya satılan gıda maddelerini kolileyip dağıtıyor. Gıda paketlerinde çölyak hastaları için un, bulgur makarna, tel şehriye, spagetti makarna, sade erişte, kuskus makarna, irmik, tarhana, mısır nişastası, yulaflı bisküvi, kakaolu bisküvi, sütlü kremalı kakaolu bisküvi, çikolatalı gofret, tuzlu kraker, grissini, vanilyalı gofret, fındıklı gofret, kavala kurabiyesi tatlı, kedi dili tatlı bisküvi, kekikli kurabiye tuzlu ve kek bulunuyor.

Haberin Devamı

1350 noktaya dağıtılıyor

Fenilketonüri hastaları için hazırlanan paketlerde ise un ya da nişastalı karışım, makarna, tel şehriye, spagetti/spiral makarna, yumurta ikamesi, sade erişte, pirinç ikamesi, tarhana, tavuk aromalı şehriye çorbası, damla çikolatalı kurabiye, tuzlu çubuk kraker ve tuzlu kurabiye gibi ürünler yer alıyor.

Daha 13 günlükken PKU tanısı konulan 2,5 yaşındaki Teoman’ın annesi Semiha Biçici, “Yardımlarda maddi durum şartı aranmıyor. Ürünlerin piyasada bulunması zor hem de maddi açıdan zor” dedi. 5 yıldır çölyak hastası olan Elif Akar, 11 yaşındaki oğlu Eren’e de 1.5 yıl önce çölyak teşhisi konulduğunu belirtti, “İyiki farkındalık sahibi Aziz Başkanımız var. Eren’in mutluluğu görülmeye değerdi” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlara destek olmak için kurduğu Kent Ekmek Fabrikası glutensiz ekmekleri 76 kentte 1350 noktaya dağıtıyor. 1.5 TL’den satılan glutensiz ekmeklerin ‘tost’ ve ‘hamburger’ olmak üzere iki ayrı tipi bulunuyor.