Ege Bu kursu bitiren hemen iş buluyor

Bu kursu bitiren hemen iş buluyor

27.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Bu kursu bitiren hemen iş buluyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikası’nda 75 branşta açılan kurslar, İzmirlileri iş sahibi yapıyor. İki yılda 545 kişinin usta yardımcısı olarak mezun olduğu kurs sayesinde iş sahibi olanların oranı yüzde 60’ı geçerken, evinde internet üzerinden satış yapanlar da her geçen gün artıyor.

Haberin Devamı

Haftada üç gün

En gözde kurs olan pastacılık ve fırıncılıktan mezun olanlarsa, sektörün aranan isimleri haline geldi. Dört ay boyunca haftada üç gün sekiz saat eğitim gören kursiyerler butik pasta, yaş pasta, kuru pasta, börek, poğaça, açma, baklava yapmayı öğreniyor. Müşteri ile iletişim, hijyen eğitimi de alan kursiyerler mezun olduktan sonra ya kendi işyerlerini açıyor ya da ünlü pastanelerde usta yardımcısı olarak çalışmaya başlıyor.

Kursa devam eden 96 öğrencilerinin bulunduğunu, mezun olanların hemen iş bulduğunu söyleyen Pastacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Latif Aslan, “Pastacılar, fırıncılar, otel işletmecileri bizden eleman talep ediyor. Piyasada 20-25 bin lira civarında olan bu eğitimi Büyükşehir’in desteği ile ücretsiz veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hayatları değişti

Kursiyerlerden Asuman Özdemir, ünlü bir pastane zincirinin butik pasta ustası oldu. Şeker hamurlu pasta üzerine yoğunlaşan Betül Sezal da ünlü bir pastanede çalışıyor. Sezal, “Yurtdışından gelmiştim. Kente adapte olmaya çalışıyordum. Hem meslek sahibi oldum hem de güzel bir işim oldu. Artık hayatıma pastacılık yaparak devam edeceğim” dedi.