Ege ‘Bu traktör dünyada bir ilk’

‘Bu traktör dünyada bir ilk’

28.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, elektrikle çalışan traktörün tanıtımını yaptı; “Bu traktör dünyada bir ilk” dedi

‘Bu traktör dünyada bir ilk’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’nın Alaşehir, Salihli ve Sarıgöl ilçelerini ziyaret etti. “Manisa’da bir değil, iki değil, üç tane bakanınız var” diyen Pakdemirli, kentin ve ilçelerinin çok şanslı olduğunu söyledi.
Pakdemirli, Manisa ziyaretleri kapsamında geldiği Alaşehir’de, Türkiye’de ilk kez yerli ve milli olarak seri üretime hazır olan elektrikli traktörü halka tanıttı. Pakdemirli, Alaşehir’de TARİŞ’te işçilerle bir araya geldi; 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki mitingde Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün ile Alaşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Ali Uçak’a destek istedi.

Haberin Devamı

‘Dertler çözülecek’

Gizli tuttuklarını söylediği traktör projesini açıklayan Pakdemirli, “4 tondan fazla bir su tankını çekiyor. Bu traktör dünyada bir ilk. Yerli ve milli. Tamamen elektrikle çalışıyor. Günlük 7 liralık şarjla akşama kadar toplam 8 saat çalışacak bu traktör. Seri üretime hazır. Traktörde debriyaj yok. Seri üretime geçelim, ilk çıkan traktörü de Alaşehir’de kullanacağız. Son derece ekonomik olacak ve artık çiftçimizin mazot derdi bitecek. Şu seçimi geçelim, bütün dertlerinizi hep birlikte çözüyor olacağız.”