Ege Buca Aslan’a kafa tutacak

Buca Aslan’a kafa tutacak

19.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bucaspor Galatasaray karşısında ilk deplasman galibiyetini alarak Cim Bom’a yeni stadı T.T Arena’da ilk mağlubiyetini tattırmak istiyor

Buca Aslan’a kafa tutacak

Spor Toto Süper Lig’de henüz deplasmanda galibiyeti bulunmayan Bucaspor, bugün saat 19’da konuk olacağı Galatasaray’a yeni stadı Türk Telekom Arena’da da ilk mağlubiyetini yaşatmak istiyor. Ligde geçen hafta evinde Konyaspor’u yenerek 10 hafta sonra düşme hattından çıkan sarı lacivertliler, bu sezon deplasmanda oynadığı 11 maçta 3 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. 9. haftada 1-1 biten Sivasspor maçından sonra ve peş peşe 6 deplasman maçını kaybeden İzmir temsilcisi, dış saha maçlarında attığı 5 gole karşılık, kalesinde 23 gol gördü.
Bucaspor Başkanı Şeref Üstündağ karşılaşma öncesi ‘Deplasman fobimizi bu maçla yenmekle kalmayacağız yakaladığımız çıkışı sürdüreceğiz. Cim Bom yeni stadında ilk yenilgisini bizden alacak’ dedi. Ligin ilk devresinde İzmir’de oynanan karşılaşma 1-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona ermişti.

Londak kredi kartıyla alınmış
Türk futbol tarihinde eşine ender rastlanan bir transferi Bucaspor gerçekleştirerek belki de tarih yazdı. Yıllar önce Holstein cinsi inek karşılığında kulüp değiştiren Güneşspor’un milli kalecisi Arif Peçenek’in bu transferi medyayı aylarca meşgul etmişti. Ancak Bucaspor’un yaptığı ilginç transferi de yıllar geçtikte daima anılacak cinsten. Teknik Direktör Samet Aybaba, devre arasında Estonya Milli Takımı’nın kalecisi Pavel Londak’ı transfer etmek istedi. Ancak kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde Londak’ın ilk ödemesi Aybaba’nın banka kartından altı takside bölündü ve kalecinin transferi sağlandı. Teknik Direktör Samet Aybaba “Kim olsa aynı desteği verirdi” dedi.