Ege Buca için kurtuluş haftası

Buca için kurtuluş haftası

20.04.2017 - 03:43 | Son Güncellenme:

Bülent Buda: Yorum yazılarına sözcük bulmada ciddi bir biçimde zorlanıyorum. Olacak şey değil.

Buca için kurtuluş haftası

Sezon bitiyor, düşme korkusu hala sürüyor. Sevgili başkanın çocuklara aşıladığı yüksek moralle, sorun bu haftada çözümlenir umudundayım. Takım isterse iyi oynuyor, maç kazanıyor. Lider İstanbulspor karşısında bunu kanıtlardı. Pazar günü bu korkulu rüya bitecek. Kuşkum yok.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Hep yazarız. Önce ön görülerimizi sonra saha içine bakıp yorumlarımızı. Yeni Başkan Ahmet Bey gelmeden tam 2 hafta öncesi, Buca’nın sıkıntılar yaşayabileceğini ifade etmiştik. Son 6 haftanın 5 yorumumda da son 2 deplasmanı Tepecik ve Üsküdar Anadolu diye belirtmiştim. Korkulu rüya görmemek ve kurtuluşunu ilan etme şansı bu haftaki Zonguldak Kömürspor karşısında olacaktır. Bucalıyım diyen, Bucaspor’u seven herkes bütün düşüncelerini bir kenara bırakıp, bu hafta Buca Arena’da olmalıdır. Son yılların en önemli maçında takımını desteklemelidir.

İsmail Özelçinler: Hani, “Eğri oturup, doğru konuşalım” diye bir sözcük var bilirsiniz. Bucaspor eğer maddi açıdan sezon başından beri sorunlar yaşamasaydı, mevcut kadro kalitesiyle rahatlıkla Play Off’a kalırdı. Şu an da bakıyoruz, ligden düşmemek için savaşıyor. Üzülmemek mümkün değil. Ancak, ben tüm olumsuzluklara rağmen Buca’nın ligde kalacağına yürekten inanıyorum. Kaldığı andan itibaren de, Bucaspor yönetimi hemen gelecek sezonun hesabını yapmalıdır.

Haberin Devamı

Buca için kurtuluş haftası

Bülent Buda: Bence haftalar süren zihinsel yorgunluk, kaslara olumsuz yansıdı, kötü skorlar zincirleme geldi. Şimdi önemli olan Play Off yarışına iyi, doğru ve akılcı hazırlanmak. Futbolcular zorlu bir süreçten, zor bir sınavdan geçecekler. Öyle hassas önemli bir konu ki, yaşamsal önemi var. O nedenle bu aşamada fazla sözün gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Fatih Tanfer: 20 hafta yenilmeyen bir Altay, son iki haftada 2 mağlubiyet aldı. Bu kötü oynadığından değil, mental yorgunluğun bir sonucudur. 17 puan geriden gelip direkt çıkma şansını bile elde etti. Ama olmadı. Olması gereken Play Off maçlarına hazırlanıp, hep iddia ettiğim gibi bu ligin en güçlü kadrosuyla artık bir üst lige çıkmalıdır.

İsmail Özelçinler: Altay’ın son iki haftada aldığı yenilgilere pek aldırmıyorum. Ama yine de “dikkat” diyorum. Altay, direkt çıkma şansını büyük ölçüde yitirdiği için bu maçlara gerektiği gibi konsantre olamadan çıktı. Ancak, mevcut kadro kalitesiyle Altay’ın Play Off’ta başarılı olacağına ve amacına ulaşacağına inanıyorum. Yeter ki, onlarda inanarak sahaya çıksınlar.
Mehmet Demirtaş: Yenilmezler ordusuna nazar değdi. Direk Şampiyonluk elden kaçtı. Artık Play Off için savaşma zamanı.