Ege Bucaspor'da birlik beraberlik şart!

Bucaspor'da birlik beraberlik şart!

06.06.2018 - 04:40 | Son Güncellenme:

Yazarlarımız Fatih Tanfer ve Bülent Buda, spor müdürümüz Mehmet Demirtaş’a TFF 3. lig temsilcimiz Bucaspor’un performansını değerlendirdi. Bir dönem yetiştirdiği yıldız isimlerle Türkiye’nin futbolcu fabrikası olan ve İzmir’i 2010-11 sezonunda Süper Lig’de temsil eden sarı lacivertliler, 8 senede 3 kez küme düştü. Yazarlarımız Fırtına hakkında, “Diriliş için birlik olma zamanı” yorumunu yaptı

Bucasporda birlik beraberlik şart

- Buca’nın küme düşmesiyle ilgili gelinen nokta hakkında neler düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bucaspor’da tecrübeli ve genç bir oyuncu grubunun karışımı vardı. Ben bunların oluşumundan çok umutluydum. Ancak gereğini yapamadılar. Tecrübelerine güvendiğimiz oyuncular insiyatif alamadılar. Gençler ise gerekli direnci gösteremediler. Hücumda İlyas, gol yükünü taşıdı ama kendisine gerekli destek verilemedi. Kısacası hücumda eksiklik vardı. Özetlersek tecrübeliler takımı taşıyamadı. Genç oyuncular ise tecrübe eksikliği sonucunda olsa gerek Bucaspor adına bu sene gözü yaşlı taraftar ve burkulmuş yürekler bıraktı. Bucaspor’a yazık oldu. Elbette sürekli teknik adam değişkliği takımın yapısını bozdu. 7 puan öndeyken bile Bülent Abim ve Spor Müdürüm Mehmet kardeşimle yaptığımız yorumlarda, “Aman dikkat Bucaspor iki yıldır son maçlarda kurtuluyor, tehlikeyi seviyor” derken bazıları bize dudak büktü. Ancak acı son ortaya çıkınca bu düşünceyi nereden öngördünüz diye bizzat sordular. Futbolda başarı doğru planlama, doğru kadro ve en önemlisi doğru yönetilmenin sonucunda elde edilir. Bunlar gerçekleşmeyince bu hazin sonuç ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Sezon başı futbolcu kadrosuna bakın bu denli seçenekli, yetenekli bir karışım üst sıralara oynar dersiniz. Olmuyor. Düştüler, neden? Yönetime gelenler kulübün içine düştüğü berbat durumu tam olarak bilmiyor. Geldiklerinde de kötü manzarayla yüz yüze kalıyorlar. Ardından ödemeler ya gecikiyor ya da yapılamıyor. Futbolcular oyuna tam odaklanamıyor. Gel gitler başlıyor. Sonuçta tükeniş baş gösteriyor önüne de geçilemiyor. Futbolcu oyun alanına o gün oynayacağı maça odaklanamıyor, kopuyor, savruluyor. Bu koşullarda başarı ya da kazanmak hayaldir. Sonuç olarak böylesine büyümüş sorunlarla şu yönetim gitsin bu yönetim gelsin, antrenör değiştirelim demek kolaycılıktan öte bir şey değil. Sorunlar büyük ve kangren olmuş. Bucalıların önce bu meseleyi masanın üzerine yayıp öyle bir iki saat değil birkaç gün tartışması lazım. Ortak akıl, ortak katılım denen kavramlar var. Bucaspor bu kavramın çok uzağında şu sıralar. Acı olacak ama açıkça söylüyorum önlem alınmazsa amatör kümeye gidebilirler.

Haberin Devamı

- TFF 3. Lig’de Bucaspor ne yapmalıdır?

Fatih Tanfer: 3. Lig’de Bucaspor’un ilk gündemi elbette kongre sürecidir. 11 Haziran’da yapılacak olan kongre sonrası Bucaspor’un sorunlarını bilen, ivedilikle elde kalması gereken futbolcularla anlaşılarak Bülent Abim’inde ifade ettiği daha kötü günleri yaşamaması için gerekenler yapılmalıdır. Akademi daha güçlü ve işler hale getirilmelidir. Sorunları çözülmelidir. Çünkü Bucaspor’un geleceği akademidir. En önemlisi Bucaspor’da herkesin elini taşın altına koyma zamanı geçmek üzeredir. Daha olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak adına Bucaspor camiasında birliktelik sağlanmalıdır.

Bülent Buda: 3. Lig’de,

1. Yönetim nasıl oluşacak?

2. Sorunlara bakış açısıyla, eylemleri ne olacak?

3. Nasıl bir futbolcu ordusuyla yarışacaklar?

4. Futbolculara bu sorunlardan çıkış yolu gösterilecek, katkı verilecek mi, ya da verilebilecek mi?

5. Akademi ile tesisler ne durumda?

Açıkcası bütün bunlar sadece seçilmiş bir yönetimin üstesinden geleceği işler değil. Çok boyutlu ve karmaşık.

Haberin Devamı

- Bucaspor’da Ahmet Doğan ve yönetimiyle ilgili neler düşünüyorsunuz. Gelecek yönetimin öncelikleri neler olmalıdır?

Fatih Tanfer: Sayın Ahmet Doğan Bucaspor başkanlığına büyük iyi niyetle geldiğinde futbol adamı olarak bizde kendisine büyük umutlar beslemiştik. Çünkü samimiydi. Beklentiler yükseldi, ancak başaramadı. Çok çalıştı, Bucaspor’un 3. Lig’e düşüşüne engel olamadı. Kişisel kanaatim gerçekleri kimseyle paylaşmadı. Kendisi de ifade edebilir. O makamlar dertlenme değil, sorunları çözme yeridir. Büyük gayretleri boşa çıktığı için üzüntülüyüm. Ayrıca takımın yapısını ve teknik adam seçimlerinde iyi analizler yapamadı. Kulüp hakkındaki verileri doğru okuyamadı. Takımın başarısı için mücadele etti, ancak yalnız bırakıldı. Elbette futbolda başarı sahada mücadele edilen oyunculara bağlıdır. Bizler de güvenmiştik, hırsını ve inancını kaybetmiş bir kadroya son haftalardaki düşme korkusuda eklenince hiç beklenmedik anda Bucaspor bir alt lige düştü. Yeni gelecek yönetimle ilgili bir önceki sorumuzda da cevaplarını verdiğime inanıyorum. Önce birlik ve beraberlik ivedilikle sağlanmalı. Güçler birleştirilmelidir. Unutulmasın ki bir tane Bucaspor vardır.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Önümüzde bir genel kurul var. Eğer başkanlığa veya yönetime istekli olanlar varsa çok açık gizlemeden “Biz kulübün içine düştüğü sıkıntıları biliyoruz, çözmeye geliyoruz” diyecekler. Ya da sorunlar öyle bir noktaya gelmiş ki öyle seç yönetimi çözülsün ya da çözsünler demek yetmiyor. Açık, samimi olmak gerekiyor. Sorunları gizleyerek, halı altına süpürerek bir yerlere varmak olanaksız günümüzde. Yaşa var ol seslenişleri günümüzde önemini yitirdi. Bu tür dolduruşlar kulübü her defasında bir adım daha çöküntüye taşıyor.