Ege Budak: Teknoloji üreteceğiz

Budak: Teknoloji üreteceğiz

23.10.2017 - 05:01 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, göreve hızlı başladı. Ar-Ge toplantısında “Teknoloji üreten bir kurum olacağız” mesajını verdi

Budak: Teknoloji üreteceğiz

Ege Üniversitesi’nin Ar-Ge proje destekleri sağlayan profesyonel proje üretim merkezi ve danışmanlık birimi olarak kurulan ‘Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’ (EBİLTEM) yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a merkezin faaliyetleri hakkında brifing verdi.

Haberin Devamı

‘Topluma katkı önemli’

Toplantıda, bir üniversitenin en temel görevlerinden birisinin de bilgi üretmek ve toplumla paylaşmak olduğunu belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ar-Ge çalışmalarını destekleyip teknoloji üreten ve topluma katkı sunan bir üniversite olmanın önemine işaret etti. Hafta sonunda düzenlenen toplantıya, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcı Vekili Prof. Dr. Ülkü Karabay Yavaşoğlu, EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Ege Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fazilet Vardar Sukan, EBİLTEM TTO Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Karadeniz, EÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Abay, EBİLTEM TTO Müdürü Doç. Dr. Serdal Temel ve Ege Teknopark Genel Müdürü Yener Mercanköşk katıldı. Rektör Budak, temel görevlerinden birinin de bilgiyi üretip toplumla paylaşmak olduğunu belirtti.