Ege Butik oteller ve kent turları

Butik oteller ve kent turları

23.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Butik oteller ve kent turları

Üç milyon turist hedefiyle çalıştıklarını belirten TÜRSAB Ege Bölge Başkanı Tolga Gencer, “Üst sınıf konukların keşfetme arzusunu karşılamalıyız” dedi.

Haberin Devamı

43. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yaşar Üniversitesi MYO Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından düzenlenen seminerde, İzmir turizmi masaya yatırıldı.

Konuşmacılar, Türkiye’ye gelen yabancı turistin yalnızca yüzde 1’inin İzmir’i tercih ettiğine değindi. Hedeflerinin İzmir ve çevresini turizmin önemli merkezlerinden biri haline getirip toplam üç milyon turist çekmek olduğunu anlatan TÜRSAB Ege Bölge Başkanı Tolga Gencer, “İzmir butik ve küçük otellerin olduğu, otel dışı harcamalarla kent ekonomisine katkı sağlayan, niş turizm yapılan bir destinasyon olmalı. Üst segmentteki turist açık büfe ya da kalabalık havuzlar istemiyor, şehri keşfetmek istiyor” dedi. Yerli turist için de İzmir destinasyonu olmadığına dikkat çeken Gencer, “Kapadokya, GAP, İstanbul, Karadeniz turları var ancak İzmir turu diye bir şey yok. Bu konuda hazırlıklara başladık. Hedefimiz, önce yerli turist ile kalkınmak daha sonra yabancı turisti çekmek. Ama önemli olan nitelikli turisti buraya getirip sürdürülebilirlik sağlamak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Denetim geliyor

ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Süzer ise Alaçatı ve Çeşme’nin küçük oteller çöplüğü haline gelmemesi için turizmin mutlaka 12 aya yayılması gerektiğini belirtti. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta da, “Butik oteller, 5 yıldızlı hizmet verip turizm işletme belgesine sahip olmalı. Bu özellikleri taşımayanları denetim altına alacağız” ifadelerini kullandı.