Ege Büyük Altay’a tarihi belgesel

Büyük Altay’a tarihi belgesel

14.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Büyük Altay’a tarihi belgesel

Altay, yarın saat 19.14’te Kültürpark’taki İzmir Sanat Sahnesi’nde yeni yaşını kutlayacak. Camianın duayenlerinden Kemal Zorlu’nun hazırlattığı belgesel ile siyah-beyaz renklerin geçmişten bugüne olan tarihine ışık tutulacak.

Haberin Devamı

İzmir’in asırlık çınarı Altay Spor Kulübü, 105. yaşını Altay Sosyal Dayanışma Derneği tarafından düzenlenecek olan etkinlik ile kutlayacak. Siyah beyazlı kulübün 105. kuruluş yıldönümü, İzmir Fuar Kültürpark’taki İzmir Sanat Sahnesi’nde gerçekleşecek kokteylinin yanı sıra belgesel gösterimiyle de sürecek. Camianın duayenlerinden Kemal Zorlu’nun hazırlattığı 71. dakikalık belgesel, Altay’ın 105 yıllık tarihine dönem dönem tanıklık edenleri ve unutulmaz isimlerin siyah beyaz aşkını anlatıyor. Belgesel Altay’da kaptanlık pazubandını takan unutulmaz sporcuları, hayatta olan başkanları ve Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu’nun Altay sevgisini kelimelere döküyor. 39 unutulmaz ismin röportajının yer aldığı film, Altay Spor Kulübü için çok önemli bir belge olma özelliği de taşıyor.

Haberin Devamı

Armağan olsun

“Üçüncü çocuğum Altay’dır” diyen babası Mazhar Zorlu’nun kendilerine bıraktığı en büyük mirasın Altay sevgisi olduğunu vurgulayan Kemal Zorlu, “Yıllarca Altay’a yönetici olarak hizmetlerde bulunduk. Artık bizim misyonumuzun, Altay’ın büyüklüğünü gelecek nesillere anlatmak ve onlara yol göstermek olduğu düşüncesiyle bu filmi hazırladık. Umarım amacına ulaşır. Unutulmaz isimlerin röportajlarının yer aldığı film, kulüp için önemli bir belge olarak arşivlerde yerini alır. Bu filmi hazırlarken, atladığımız, ulaşamadığımız kişiler de oldu. Ancak sporcu ve yönetici olarak Altay tarihine geçen bir çok isme ulaştık. Büyük Altay’a armağan olsun” dedi.

Öte yandan Altay, Antalya kampında oynadığı 3 hazırlık maçında 2 beraberlik, 1 galibiyet alarak yenilgi yüzü görmedi. Siyah beyazlılar, 1. Lig’de rakiplerinden Gazişehir Gaziantep’i 1-0 mağlup ederken, 2. Lig takımları Menemenspor’la 1-1, Manisa Büyükşehir Belediyespor’la ise 2-2 berabere kaldı. İzmir temsilcisi, Ümraniyespor maçının hazırlıklarına salı günü tesislerinde yapacağı çalışma ile başlayacak.