Ege Büyükşehir’in yatırımları Muğla’ya değer katıyor

Büyükşehir’in yatırımları Muğla’ya değer katıyor

10.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yeni kurulmasına rağmen kente beş yıl içinde tüm kurumlardan daha fazla yatırım yaptı. Büyükşehir, il genelinde 1 milyar 424 milyon liralık yatırımla önemli çalışmaları yaşama geçirdi.

Büyükşehir’in yatırımları Muğla’ya değer katıyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir, yapılanmasını kısa sürede tamamladı, zaman içinde de büyük ve önemli yatırımlara imza attı. Beş yılda, ilçelerden devrolan borçların 304 milyon lirasını ödeyen Büyükşehir Belediyesi, farklı yatırımlarla da 1 milyar 120 milyon lirayı kente kazandırdı.
Kentin ihtiyaç duyduğu yol, altyapı ve ulaşım gibi önemli konularda büyük çalışmalar yapan belediye, sosyal belediyecilik için çeşitli projeler de hayata geçirdi. İl genelinde 2 bin 300 kilometre yolu standartlara uygun hale getiren belediye, ‘güvenli yollarla güvenli ulaşım’ ilkesiyle çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Büyükşehir, 13 ilçede de projelerini üretmeye devam ediyor. 266 milyon lira gibi önemli bir tutar, altyapı ve kanalizasyona ayırıldı; il genelinde 759 bin 943 metre içme suyu hattı, 190 bin 146 metre de kanalizasyon hattı çalışması yapıldı.
Ulaşımda dönüşümün yüzde 96’ya çıkarılmasıyla il genelinde vatandaşların ve esnafın yüzü güldü. Engelli rampalı, 24 saat izlenebilen kamera kayıt sistemli araçlarla yolculuklar hem daha rahat hem de güvenli hale getirildi.
Çevreye de büyük önem veren Büyükşehir, il genelinde hem katı atık düzenli depolama sahaları inşa etti, hem de bu sahalarda kurulan tesislerle geri dönüşüm ve elektrik enerjisi alanlarına çalışmalar yaptı; çevreyi korurken ekonomiye de katkı sağladı.

Haberin Devamı

‘Kentimiz hak ediyor’

Muğla’ya değer katmak için çalıştıklarını, çünkü kentin ve halkın en iyi hizmeti hak ettiğini belirten Başkan Osman Gürün, “Muğla; yaşamak, hizmet etmek için, coğrafyası, doğası, en önemlisi hoşgörülü insan yapısıyla mükemmel bir şehir. Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana Muğla’da vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmaya yönelik, kenti ileri taşıyan adımlar atıyoruz” dedi.
Muğla’ya yakışan hizmetleri hayata geçirmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Gürün, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kırsal ve kıyısal Muğla’yı birleştirmek, vatandaşlarımızın güvenli yollarda seyahat etmelerini sağlamak için 360 milyon lira yatırımla 2300 kilometre yol çalışması yaptık. Altyapıya önem verdik. Birçok tesisi hizmete açtık” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Türkiye’ye örneğiz’

‘Toprağını satma, ürünü sat’ sloganıyla tarıma önem verdiklerini ve üreten köylüye yem bitkisi, fidan desteği, sulama kanalı, tarım laboratuvarı, alım garantili çiçek üretimi, yerel tohum merkezi ve daha birçok destek sağladıklarına dikkat çeken Gürün, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Evde bakım hizmeti, hasta nakil araçları, Türkiye’de ilk engelliler için kısa mola, engelsiz plaj, Türkiye’nin en donanımlı barınağı ile vatandaşlarımızın da ve can dostlarımızın da sağlığına büyük önem veriyoruz. Yapımı devam eden, yeni yapılacak tesisler, yenilikçi projelerle güzel Muğlamıza değer katmaya; vatandaşlarımızın Türkiye’ye örnek, huzurlu ve mutlu bir şehirde yaşamasını sağlamaya devam edeceğiz.”