Ege Buz gibi okulda donduran eğitim

Buz gibi okulda donduran eğitim

16.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Manisa’da, TOKİ konutlarındaki Gediz İlköğretim Okulu, kalorifer tesisatı bitirilmeden eğitime açıldı. Havalar soğuduğu bugünlerde, öğrenciler tir tir titreyerek ders yapıyor

Buz gibi okulda donduran eğitim

Manisa’da TOKİ 3. Etap Konutları, yaklaşık 3 ay önce sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Proje kapsamında inşa edilen Gediz İlköğretim Okulu da teslim alındı. Yüklenici firmanın, “Eksikler en kısa sürede tamamlanacak” sözü yerine getirilmedi. Eğitim yuvasının kalorifer sisteminin doğalgaz tesisatı bir türlü tamamlanamadı. Buna rağmen bu eğitim yılında kapılarını açan okulda, son soğuklarla birlikte hem öğrenciler hem de öğretmenler zor durumda kaldı.

Müdür Ersoy, özür diledi
Çocuklar çareyi atkı-bereler ve kabanlarda ders yapmakta buldu. Öğretmenler de evlerinden elektrikli ısıtıcılar getirdi. Anne ve babalar bu duruma tepki gösterdi, “Eğer sorun bir an önce giderilmezse öğrenciler hasta olacak, bu şartlarda sağlıklı olarak eğitim verilmesi imkansız” dedi. İl Milli Eğitim Müdürvekili Aziz Ersoy ise velilerden özür diledi.
Ersoy, “Aileler, TOKİ’nin inşa ettiği konutlara yerleşince çocuklarının eğitim görecekleri bir okula ihtiyaç doğdu. O nedenle okulu eksiklerini tutanağa geçirerek teslim aldık. O günden beri de doğalgaz tesisatının kurulması için uğraşıyoruz” diye konuştu.