Ege Çağdaş durağına ilk beton

Çağdaş durağına ilk beton

15.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Çağdaş durağına ilk beton

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, şantiye incelemelerine Narlıdere Metrosu ile başladı. Yerin 30 metre altında devam eden proje, yedi istasyon ve iki makas şaftında yapılacak.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şantiye incelemelerine Narlıdere Metrosu’yla başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şantiye incelemelerine Narlıdere Metrosu ile başladı. Başkan Soyer’in geçen haziran ayında temeli atılan 1 milyar 27 milyon liraya ihale edilen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu’ndaki incelemelerine Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe eşlik etti. Başkan Soyer, 2022 yılı başında hayata geçecek Narlıdere Metrosu tamamlandığında sadece hat üzerinde değil, durak çıkışlarına yapılacak otoparklarla da kent içindeki trafikte rahatlama sağlanacağını söyledi.

Narlıdere Metrosu’nun ikinci durağı olan Çağdaş’ta ilk beton atımı Başkan Soyer eşliğinde gerçekleşti. Yerin 30 metre altında devam eden proje kapsamında yedi istasyon ve iki makas şaftında çalışma yapılıyor.

Haberin Devamı

Konfor artacak

Toplamda açılan tünel uzunluğu 1025 metreye ulaştı. 2022 yılı başında hayata geçecek proje için Büyükşehir Başkanı şunları söyledi: “Teknolojinin üst seviyede kullanıldığı bir çalışma muhtemelen üniversitedeki öğrencilerin gelip kitaplarda okuduğu şeyleri görebilecekleri eşsiz bir nokta. Yaklaşık 7.2 kilometrelik hattın bir kilometresinin yani yedide birinin kazısı tamamlandı. Durak çıkışlarına yapılacak otoparklarla da kent içinde de rahatlama sağlanacak. Aracını bırakıp kente metroyla girme imkanı sağlayacak. Dolayısıyla her açıdan kentin konforunu artıracak bir çalışma. An itibariyle 750 kişi çalışıyor, bu sayı daha sonra bin 500 kişiye çıkacak.”

7.2 kilometre uzunluğunda

Kırk iki ay olarak planlanan yapım sürecinin sonunda 7.2 kilometrelik hat TBM (tünel açma makinesi) kullanılarak ‘derin tünelle’ geçilecek. Yedi istasyondan oluşan hat, Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık duraklarından oluşacak.