Ege Çağı yakalamada ‘yabancı dil’ şart

Çağı yakalamada ‘yabancı dil’ şart

28.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İletişim ve teknoloji çağında, sınırların önemi kalmadı. Ülkelerarası sosyo-ekonomik işbirliklerinin artmasında ise özellikle ‘dünya dili’ İngilizce’nin büyük önemi var

Çağı yakalamada ‘yabancı dil’ şart

Dil bir iletişim aracıdır. Bir toplumda yaşayan bireyler birbirleriyle aynı dili konuşarak iletişim kurarlar. Bugün hızla gelişen ve değişen dünyamızda diğer uluslarla da iletişim sağlamak zorundayız. Başka bir deyişle, diğer ülkelerle her alanda bilgi alışverişi yapabilmek, ekonomik ilişkilerimizi yürütebilmek ve kendi düşüncelerimizi ifade edebilmek için anadilimizden başka en az bir yabancı dili bilmek zorundayız.

‘Kurs kalitesine dikkat’ uyarısı
Günümüzde ekonomik ve teknolojik gelişmeler sonucunda, İngilizce neredeyse tüm ülkelerde kullanılan ‘dünya dili’ haline geldi. Bu nedenle ülkemizde de yabancı dil öğretimi daha çok İngilizce öğretimi üzerinde yoğunlaşmış durumda. Küreselleşmenin gereği olarak çağı yakalamak, çağdaş olabilmek, diğer ülkelerle teknolojik, ekonomik ve kültürel açıdan iletişim sağlayabilmek için İngilizce öğretiminin iyi eğitilmiş ve alanında yeterli bilgisi olan öğretmenlerce yürütülmesi gerekliliği ise herkesin malumu...

Çocuğunuz 2-3 yaşında İngilizce öğrenebilir mi?

İngilizce öğretiminde ‘devrim’ yaratan ‘Helen Doron Erken İngilizce Öğretim Sistemi’, artık İzmir’de... Alsancak, Bornova ve Balçova’da üç öğrenim merkezi bulunan kuruluş, Bostanlı’daki merkezini ise şubatta açacak.
Çocukların anadillerini öğrendikleri ortam ve süreçlerin taklidine dayanan sistemle günümüzde 30 ülkede 2 bini aşkın Helen Doron Erken İngilizce Öğrenim Merkezi’nde 3 aylıktan 14 yaşına kadar 100 binlerce çocuk, ‘ikinci anadil’ olarak İngilizce öğreniyor. Sistemin kurucusu, milyonlarca anne-baba gibi çocuklarının başarısı için endişe duyan bir anne ve aynı zamanda dil bilimlerinde uluslararası alanda tanınan bir akademisyen olan Helen Doron... Doron, ikinci lisanı anadili gibi konuşmanın, asla bir ders olarak değil, tamamen doğal süreç içinde gerçekleşebileceğini, tüm programın da buna dayandığını söylüyor.

İş yaşamında da bir adım öne çıkın
İnternet, bilgisayar teknolojisi ve iletişim alanlarındaki hızlı ilermenin getirdiği küreselleşme, uluslararası ticari ve ferdi ilişkileri kolaylaştırdı, kültürel diyaloğu da fazlasıyla artırdı. Hal böyle olunca, yabancı dil bilmek de artık neredeyse ‘şart’ oldu. Yabancı dil, artık bir amaç olmaktan çıktı, farklı amaçlara ulaşmada, ‘dünya insanı’ olmada bir araca dönüştü. Hemen herkesin bir parça yabancı dil bildiği rekabet ortamında, bir adım daha önde olabilmek, daha iyi istihdam şartlarına kavuşmak için çok daha iyi düzeyde yabancı dil, hatta yabancı diller bilmek; bunu da yurtiçi ya da yurtdışı kurslardan alınan sertifikalarla belgelemek gerekiyor.

‘Anlıyorum ama konuşamıyorum’ devri sona eriyor
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Özel Londra Dil Merkezi, İngilizce eğitimi görün kursiyerlerine dağıtmak üzere dinleme-anlama-cevap verme CD çalışması hazırladı. Herkesin, “Anlıyorum ama konuşamıyorum ” kullandığını belirten kurum yetkilisi Ahmet Kıbrıslı, “Buradan yola çıkarak bu çalışmayı hazırladık. Öğrencilerimiz, araba kullanırken, yolda yürürken, evde dinlenirken mp3 çalarlarında ingilizce dinleme-anlama çalışması yapabilecek” dedi. Kayıt şartlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi, (0232) 463 43 29 numaralı telefondan alınabilir.

ODTÜ öğrencisine OYDEM’den destek
OYDEM Ortadoğulular Yabancı Dil Eğitim Merkezi ve ODTÜ Ege Mezunlar Derneği arasında yapılan anlaşma gereği; OYDEM’e yapılacak kayıtlardan kesilecek belli bir meblağın, ODTÜ’lü öğrencilere burs olarak verileceği bildirildi. OYDEM Genel Müdürü Ahmet Kıbrıslı; “Geleceğimizin güvencesi gençlerimizin eğitiminde, aydın, toplumsal duyarlılıklarının bilincinde, Cumhuriyet ilkelerine bağlı bireyler olarak yetişmelerinde OYDEM olarak katkımız olsun istedik. Belli bir aşamaya ulaşmış tüm kurumların bu bilinç ve duyarlılıkla hareket etmesini umuyoruz” diye konuştu.

Önce eğitim, sonra kariyer
Sektörel tecrübenin akademik eğitimle buluşmasından doğan Global Kariyer; kişiye özel sunduğu kariyer planlarıyla; kursiyerlerini tam donanımlı, iş hayatına hazır bireylere dönüştürüyor. 10 yıllık eğitim tecrübesine sahip OYDEM’in ve sektörün önde gelen firmalarının fikir ortaklığıyla kurulan Global Kariyer; gençlerin yeteneklerini ortaya çıkartıp, hedef belirlemelerine yardımcı oluyor, iş hayatlarında fark yaratacak mesleki donanımlara sahip olmalarını sağlıyor.
‘Web’ ve ‘grafik tasarım’ eğitimlerinde staj garantisi sunan Global Kariyer; sunduğu ücretsiz kişisel gelişim eğitimleriyle öğrencilerini hem hayata hem de meslek yaşamına hazırlıyor.