Ege Çakmaktepe’nin hedefi, ilk 100

Çakmaktepe’nin hedefi, ilk 100

21.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de çok ortaklı enerji şirketlerinden biri olan Çakmaktepe Enerji, doğalgazdan sonra jeotermal ve rüzgar gibi alternatif enerji kaynaklarına da yönelerek enerji devleri arasına girmeyi planlıyor.

Çakmaktepe’nin hedefi, ilk 100

Halka arz da şirketin gündeminde. İzmir Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Çakmaktepe Enerji Santralı, 2010 yılı sonuna kadar toplam 140 milyon euro yatırımla 160 megavattan 280 megavatlık elektrik üretim kapasitesine ulaşmasının ardından, jeotermal ve rüzgar enerjisinde de orta ölçekli bir oyuncu olmayı amaçlıyor.

Sektörde söz sahibi
Uzun vadede enerji sektörü devleri arasına girmek ve kalıcılığını pekiştirmek için yatırım hamleleri gerçekleştiren şirket, 380 megavata çıkarak, 2011 yılı sonu üretim kapasitesiyle İzmir’in 5’te birine elektrik vermeyi planlıyor. Çakmaktepe Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Özyavru, enerji sektöründe kalıcı olmak için üretimde çeşitlendirmenin gerekliliğine dikkat çekerek, bu amaçla alternatif enerji kaynakları rüzgar ve jeotermal enerjiye yöneldiklerini açıkladı. Özyavru, hedeflerinin, Türkiye’nin ilk 100 firması arasında yer almak olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Alman borsasından teklif
Çakmaktepe Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Özyavru, yıl sonunda doğalgaz santralıın tam kapasite faaliyete geçmesiyle, 90 kişiye istihdam sağlar hale geleceklerini bildirdi. O zaman 2.5 milyon kilovatsaat elektrik üretimine ulaşacaklarını kaydeden Özyavru, “Kriz ortamında düşen üretimle 9 milyon lira kar ettik. 350 bin meskene elektrik sağlayacak kapasitedeyiz. İMKB başta olmak üzere Hamburg ve Frankfurt borsalarından teklifler aldık. Bu teklifleri değerlendiriyoruz” dedi.