Ege Cansu’nun tek hayali Broadway

Cansu’nun tek hayali Broadway

10.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

8 yaşından bu yana keman çalan, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu Cansu Özyürek, kariyerini ABD’de sürdürüyor.

Cansu’nun tek hayali Broadway

8 yaşından bu yana keman çalan, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu Cansu Özyürek, kariyerini ABD’de sürdürüyor. 2015 yılında, Boston’daki Berklee College of Music’i yüzde 50 burslu olarak kazanan Özyürek, buradaki eğitimi boyunca Grammy ödüllü sanatçılarla çalışma olanağı buldu. Çeşitli orkestralarda ve dünyaca ünlü sanatçıların kayıtlarında sahne alan Özyürek, birçok albüm kaydında ve konserde yer aldı. Berklee’de hocasının sosyal sorumluluk projesinde görev alarak Haiti’deki yetim çocuklara Skype üzerinden keman dersleri veren genç sanatçı, aynı zamanda Noa Noa Music şirketinde staj yaptı.

Haberin Devamı

Aktif bir yaşam

Biyografi çalışmalarında Âşık Veysel’in tanıtımını da yaptığını belirten Özyürek, “Santa Monica, Culver City ve Crown City senfoni orkastralarıyla konserler verip, yine Hollywood’da birçok sanatçının albüm-film müziği kayıtlarında yer alıyorum. Müzik okullarında çocuklara keman dersi veriyorum. En büyük hayalim, Broadway müzikalinde yer almak” diyor.