Ege Çapraz nakille böbrek arıyorlar

Çapraz nakille böbrek arıyorlar

01.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Manisa’nın Selendi İlçesi’ne bağlı Avlaşa Köyü’nde Osman Koç (59), böbrek nakli gereken oğlu Bayram (36) için, benzer durumdaki ailelere seslendi, “Siz böreğinizi verin oğlumu kurtarın, ben de böbreğimi verip sizin yakınınızı kurtarayım.” dedi.

Çapraz nakille böbrek arıyorlar

Çiftçi baba Koç, “Kan uyuşmazlığı olduğu için ben böbreğimi veremedim. Çapraz nakille oğlumu kurtarmak istiyorum” diyerek çağrıda bulundu.
Osman Koç, 10 yıldır böbrek rahatsızlığı bulunan, 5 yıldır da diyalize girerek hayata tutunan oğlu Bayram Koç için, aynı hastalığı çeken ailelerden yardım istedi.
Oğlunun haftanın üç günü üçer saat diyalize girdiğini anlatan Koç, Selendi’de diyaliz makinesi bulunmadığı için Kula’ya gitmek zorunda kaldıklarını kaydetti, “Köyümüz Selendi’ye 15 kilometre, Selendi de Kula’ya 40 kilometre uzaklıkta...” dedi.

Haberin Devamı

‘Sigaradan kurtulmak mümkündür’
Ülke çapında başlatılan “Dumansız Hava Sahası Kampanyası”na destek veren Urla Belediyesi, personele yönelik “Neden Sigarayı Bırakmalısınız?” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, sigaradan kurtulmak için öncelikle bırakmaya karar vermenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ilaç tedavisiyle yüzde 70 başarı elde edildiğini söyledi.