Ege Cazın ustalarından Cunda’da konser

Cazın ustalarından Cunda’da konser

21.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile düzenlenen, Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nda (SKSF) başlayan Uluslararası İzmir Caz Kampı’na katılan cazın ustaları bu kez Cunda Adası’nda Ortunç tesislerinde caz severlere unutulmayacak bir konser verdi.

Cazın ustalarından  Cunda’da konser

Cazın ustaları klasik cazın yanı sıra Güney Amerika ezgileriyle izleyenleri cazın gizemli dünyasına götürdü.

Haberin Devamı

İzmir karikatürleri müzede

Konak Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı 3’üncü butik müze olan Neşe ve Karikatür Müzesi özel bir sergiye daha ev sahipliği yaptı. Karikatürlerinde İzmirli olarak İzmir’i en güzel şekilde ifade eden 19 karikatürist, 29 eserini Neşe ve Karikatür Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Karikatürcüler Derneği İzmir Şubesi’nin üyeleri eserlerinde yaşadıkları kenti çizimlerine yansıttılar. Asansör, Saat Kulesi, gibi mekanlar çizimler arasında yer aldı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan “Türk karikatür tarihine ışık tutan müzemizi herkesin gezmesini tavsiye ediyorum” dedi.


Parklar çocukların sanat atölyesi

Karabağlar Belediyesi’nin çocukların sanatla yaşamasına katkı sağlamak için üç yıldır düzenlediği “Çocuklarla Sokakta Sanat Atölyesi” etkinliğini bu yıl Nazım Hikmet Parkı, Haydar Mert Parkı, KARBEM (Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi) ve Neşet Ertaş Parkı’nda gerçekleştiriyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü’nden Faruk Pişiren ve Seyhan Alkan’ın eşliğinde pastel boyalarla resim ve çamurdan heykeller yapan öğrenciler, sanatla olmanın mutluluğunu yaşadı. n İZMİR DHA

Haberin Devamı

Kadınlardan anlamlı konser

“Şarkılarla Türkülerle İzmir’in Hanımları” Çeşme Altın Yunus Otel’de muhteşem bir konser verdi. İzmirli Türk müziği yorumcusu ve Eğitmeni Ümit Bulut’un 10 yıldır eğitim verdiği İzmir Barosu Türk Müziği Korosu, EBSOV Bayanlar Birliği Türk Müziği Korosu, İzmir ‘AŞKEFZA’ Amatör Türk Müziği Topluluğu ve ‘Türkiyemin Sesi, Cumhuriyet Korosu’ üyesi olup, bir sosyal sorumluluk projesine katkı sağlama düşüncesinde 22 kadın repertuarlarını dinliyiclerle paylaştı.
n ERAY ARPAŞİN DHA

Bodrum’da flamenko

Bodrum Turgutreis Beldesi’nde devam eden “8’inci D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali”nin 3’üncü gününde efsane gitarist Jose Maria Gallardo Del Rey ve ünlü İspanyol dansçı Antonio Marquez Türkiye’nin ilk çocuk orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’yla (DÇSO) sahne aldı. Şef Rengin Gökmen yönetimindeki DÇSO çaldığı klasik eserlerle ‘En İyi Dansçı Ödülü’nün sahibi Marquez de danslarıyla sanatseverleri büyüledi. Güçlü tekniğiyle tanınan gitarist Del Rey’le dansçı Marquez’in çocuk orkestrasıyla sergilediği performans dakikalarca ayakta alkışlandı. n DHA