Ege 'Cengiz, Emre Mor’dan çok daha iyi oyuncu'

'Cengiz, Emre Mor’dan çok daha iyi oyuncu'

10.06.2017 - 05:22 | Son Güncellenme:

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, konuşmacı olarak katıldığı panelde, Türk futbolu hakkında açıklamalarda bulundu. Eroğlu, “Cengiz Ünder, Emre Mor’dan çok daha iyi ve yetenekli bir futbolcu” dedi

Cengiz, Emre Mor’dan çok daha iyi oyuncu

Altınordu’da 5 sezondur görev yapan Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nün, ‘İstikrarın Antrenör Gelişimi ve Kulüp Yapılanması Üzerine Etkisi’ başlıklı paneline katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen Eroğlu, Altınordu’ya ‘Türk futbolunun kurtuluş umudu’ gözüyle bakıldığını söyledi. “Bu noktaya gelebilmek için 10 yıldır çalışıyoruz” diyen Eroğlu, “Bizimle aynı yolda yürüyebilecek 5-10 kulüp daha çıksa her şey değişecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Avrupa’ya gitmeli’

Eroğlu, eski öğrencisi Cengiz Ünder’in, Emre Mor’dan daha iyi futbolcu olduğunu öne sürdü. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder’in bilinçli bir plan dahilinde yetiştiğini ifade eden Eroğlu, “Çağlar ile Cengiz, bizim için uzun vadeli birer projeydi. Bulduk, yetiştirdik ve futbola armağan ettik.

Çağlar’ın Bundesliga’nın en iyi savunmacılarından biri olmasını gururla izliyoruz. Bana göre Emre Mor’dan çok daha iyi bir oyuncu olan Cengiz, kendisini daha da geliştirecek. Ve bunu zirveye çıkarabilmesi için Çağlar gibi Avrupa’ya gitmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Türkiye’de antrenörlerin bir an önce A takım çalıştırmak istediğini kaydeden Eroğlu, “Altınordu’da 5 sezonumu geride bıraktım. Altınordu gibi projede karşılıklı önem kazanıyor” yorumu yaptı.