Ege Cennetin mavisine kirli su akmayacak

Cennetin mavisine kirli su akmayacak

16.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bakanlık ve büyükşehir işbirliğiyle atıksu arıtma tesisi kuruldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yatırımlarımızla hem hizmet götürüyoruz hem de turizm bölgelerimizi koruyoruz” dedi

Cennetin mavisine kirli su akmayacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 23 milyon 218 bin lira maliyetle yapımı tamamlanan, Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi düzenlenen törenle ile hizmete girdi. Bakanlığın 16 buçuk milyon lira hibe desteği, Büyükşehir’inse 6 milyon 718 bin lira yatırımıyla tamamlanan tesis, 12 bin metreküp/gün kapasitesiyle çalışacak.
Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Koruma-kullanma dengesi içerisinde turizm bölgelerinde hem yatırım hem de koruma çalışmaları yürütüyoruz. Bu bağlamda turizmdeki 2023 hedeflerimizi de revize ettik, 50 milyon rakamını 70 milyon turiste yükselttik” dedi. Muğla Valisi Esengül Civelek ise, “Turizmin neden olduğu mevsimsel nüfus hareketlilikleri atıksu yönetimlerini de etkiliyor. Bu nedenle Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi revize edildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Baraj ihtiyacı var

2014-2019 yılları arasında Muğla ilinde 308 milyon lira altyapı yatırımı yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise şöyle konuştu:
Kente yapılması gereken altyapı yatırım miktarının 5 milyar lirayı bulduğunu belirtti. Bu yıl Dünya Bankası kredisiyle toplam 900 milyon liralık yatırımı Muğla’nın turizm bölgelerine yapacaklarını dile getiren Başkan Gürün, “İl genelinde 26 adet atıksu arıtma tesisini 61 milyon liraya, beş adet içme suyu arıtma tesisini de 9 milyon liraya revize ettik. lerini belirten Başkan Gürünb TL harcayarak revize ettik. Atıksı ve arıtma konularında 600 milyon liralık yatırım da Bodrum’a yapılacak. Ayrıca Muğla’da 3 adet içme suyu arıtma tesisine bunun yanında 3 adette içme suyu barajına acil olarak ihtiyaç var” şeklinde konuştu.