Ege Çeşme’de, teknede 110 kaçak elegeçti

Çeşme’de, teknede 110 kaçak elegeçti

23.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Çeşme İlçesi Şifne Koyu açıklarında şüpheli bir tekne beklediği ihbarını alan jandarma, sabaha karşı Sahil Güvenlik ekibiyle operasyon yaptı.

Çeşme’de, teknede 110 kaçak elegeçti

Germiyan Mevkii’nde gizlenmeye çalışan çoğunluğu kadın ve çocuk Afganistan, Burma ve Filistin uyruklu 110 kaçak yakalandı. “Kadir Kaptan-4” isimli tekneye el konuldu. Kaçakları para karşılığında Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçirmeye çalıştığı belirtilen C.T., S.C., Ş.Ö., İ.B. ve G.K. ise gözaltına alındı. Zanlıların tekneyi Dalaman’dan kiralayıp Çeşme’ye getirdiği, kaçakların gizlenmesi için özel bölmeler hazırladıkları saptandı. Beş zanlıdan Ş.Ö. ve İ.B. serbest kaldı, diğerleri ise tutuklandı.

Haberin Devamı

Organları 6 kişiye ikinci hayat olacak
Aydın’ın Umurlu Beldesi’nde yalnız yaşayan ve çiftçilik yapan 44 yaşındaki Hüseyin Ödemiş dört gün önce motosiklet kazasında ağır yaralandı ve Aydın Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Hastanenin Organ Nakli Koordinatörlüğü görevlileri, Ödemiş’in annesi Şerife Ödemiş, kardeşleri Reşat ve Nihat Ödemiş ile görüşerek organların bağışlanması için onay aldı. Operasyonla Ödemiş’in kalp, karaciğer, iki korneası ve böbrekleri İzmir’deki hastanelere getirildi ve aylardır organ nakli bekleyen hastalara yeniden umut oldu.

Spor öğrencileri hırsızı yakaladı
Manisa Çarşı Mahallesi’ndeki Başkentli Kuyumculuk’a saat 16.00 sıralarında gelen G.A. (24) bilezik satın almak istedi. İşyeri sahibi Halil Başkentli, vitrindeki 1300 TL değerindeki bileziği tarttıktan sonra G.A.’ya verdi. G.A. da, bileziği alarak kaçmaya başladı. Başkentli, “Hırsız var” diye bağırarak, G.A.’nın peşine düştü. 200 metre ileride, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri Gökhan Kumaş ve Burak Özün, G.A.’yı yakaladı.

Haberin Devamı

Çalınan otomobili internetten buldu
Ankara Kızımcahamam İlçesi’nde yaşayan, özel bir şirkette yönetici asistanı olarak çalışan 27 yaşındaki İsmail Balcı, 34 gün önce evinin önünden çalınan 06 JE 993 plakalı Doğan SLX marka otomobilini internetteki bir satış ilanından buldu. Balcı, alıcı gibi irtibata geçip 11 bin liraya anlaştığı Manisa’nın Alaşehir İlçesi’ndeki oto galericisi M.G.’yi polise yakalattı. Polis, plakası “74 BN 648” olarak değiştirilen çalıntı otomobile de el koydu. İncelemede, otomobilin motor ve şasi numarasının da değiştirildiği tespit edildi.

Sürücü sıyrıklarla kurtuldu
Uşak’tan İzmir yönüne giden yolcu treni, Turgutlu eski süt tozu fabrikası önündeki kontrolsüz hemzemin geçitte Adnan Şimşek (22) yönetimindeki 45 TD 842 plakalı otomobile çarptı. Yaklaşık 150 metre sürüklenen otomobilin sürücüsü Şimşek şans eseri kazayı ufak sıyrıklarla atlattı. Şimşek hurdaya dönen otomobilden kendisi inerken, trenin altına sıkışan otomobil 1.5 saatlik çalışma sonucunda çıkartıldı.