Ege Çeşme Festivali için geri sayım

Çeşme Festivali için geri sayım

06.05.2010 - 01:22 | Son Güncellenme:

ÇEŞME Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması 21’inci kez gerçekleştirilecek.

Çeşme Festivali için geri sayım

29 Haziran’da başlayacak, 3 Temmuz’a kadar sürecek. Organizyonu düzenleyecek olan Erol Yaraş ve Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, bu yıl geçen senelere göre farklı bir projeye imza atacaklarını açıkladı.
YARAŞ, “Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nın birincisi, festival kapsamındaki şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek. Bu, Ege ilçelerinin dayanışması için büyük bir örnek olacak” dedi. Tütüncüoğlu da, “Finalde yine Eurovision’da dikkat çeken birbirinden ünlü isimler sahne alacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Program yine dolu dolu
29 Haziran
15.00: Yüzme ve bayrak yarışı
30 Haziran
18.00: Açılış korteji
19.00: Bando gösterisi
20.30: Açılış kokteyli
1 Temmuz
10.00: Yat gezisi
21.00: Uluslararası Şarkı Yarışması genel provası
21.30: Meydan konseri
2 Temmuz
16.00: Türk ve Yunan yüzücülerin barış gösterileri
21.00: Uluslararası Şarkı Yarışması yarıfinali
3 Temmuz
21.00: Uluslararası Şarkı Yarışması finali

75 öğrencinin bursu için
ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi’nin “Geleneksel El Ürünleri Kermesi” Tarihi Havagazı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Üyelerin ve gönüllülerin el ürünleri satışa sunuldu. İlk gün yaklaşık 600 kişi geldi. Şube Başkanı Gönül Kaya, “900’ü aşkın orta öğrenim ve yüksekokul öğrencisine burs veriyoruz. Her ay 45 bin TL ödüyoruz. Buradan elde edilecek gelirle de 75 öğrenciye destek olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kermesin geliri EÇEV’e
İZMİR Özel Türk Koleji (İTK) Genel Müdürü Oğuz Tatış’ın eşi Banu Tatış, Çiğdem Yorgancıoğlu ve Seza Baran el ele verdi. Denise Tatış’ın da katkılarıyla İTK Kampusü’nde, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) yararına kermes düzenlendi. Ünlü markaların ikinci el ürünleri satıldı. Elbiseler, çantalar, ceketler, takılar, kravatlar 5-50 lira arasında alıcı buldu.