Ege Çevreye rahatsızlık vermeyen teknoloji

Çevreye rahatsızlık vermeyen teknoloji

16.10.2018 - 02:25 | Son Güncellenme:

İZSU, kullandığı yeni yöntemle altyapı çalışmalarını tek bir kazma vurmadan yapıyor. Bir hafta sürecek iş, bir günde tamamlanıyor

Çevreye rahatsızlık vermeyen teknoloji

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, alt yapı yatırımlarını çevreye rahatsızlık vermeden ve trafiği aksatmadan hızlı bir şekilde tamamlamak için ‘Kazısız teknoloji modelini’ uyguluyor. Kazı ve hafriyat gerektirmeden kanalın akış hızını artıran, boru bağlantı noktalarındaki kırık, çatlak, sızma ve kaçakları onaran teknoloji, İZSU’ya büyük hız kazandırdı. 100 metrelik kanal borusunu daha önce bir haftada yenileyen İZSU, uygulamaya başladığı bu yöntemle aynı işlemi bir günde tamamladı. Uygulamanın hem ekonomik hem de uzun ömürlü olduğunu söyleyen yetkililer, yöntemin işleyişini şöyle açıkladı:

Haberin Devamı

Kameralı sistem

“Durum tespiti için kamera ile görüntü alıp yenilenmesi gereken hatları planlıyoruz. Ana arterlerde, kanal borularının 4 metrenin altında sokaklarda, eğimi sıkıntılı olmayan, boru kesitinin değişmesine gerek olmayan, aşırı kırık ve çökük olmayan hatlarda yöntemi uyguluyoruz. İç kaplama metodu ile kanalları onarıyoruz.”