Ege Çevreye saygılı sanayiciye ödül

Çevreye saygılı sanayiciye ödül

29.03.2011 - 02:00 | Son Güncellenme:

.

Çevreye saygılı sanayiciye ödül

Çevre dostu sanayiciyi 10 yıldır ödülle teşvik eden Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) düzenlediği yarışmayı genişleterek daha zengin bir kapsama kavuşturdu. EBSO, altın, gümüş ve bronz dallarında çevre ödülü, çevre uygulama ödülü, çevre alanında sosyal sorumluluk ödülü ve tema ödülü verecek.
Hedef daha temiz çevre
Çevre Çalışma Komitesi ile basın toplantısı düzenleyen Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, çevre üzerine bilgilendirmelere her zaman en yoğun katılım olduğunu vurguladı. Sanayicilere çevre duyarlılığı kazandırmak için yapılan yarışmanın içeriğinin zenginleştiğini de belirterek “Hedef, çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak” dedi.
Çevreyle ilgili bilinçlenmiş ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getiren üyeleri bulunduğunu vurgulayan Yorgancılar, “Bu bilince sahip olmayanlar da var ancak biz üyelerimizi bilgilendirmekle görevliyiz. Denetimleri Çevre İl Müdürlüğü ve Bakanlık yapıyor. Ancak herkese eşit şekilde kontrollerin yapılmasını istiyoruz. Örneğin 50 bin euroya da, 50 milyon euroya da arıtma tesisi yapılır. Bunu yapana ‘görevini yaptı’ deniyor, yapmayan ise cezayla karşılaşıyor. Cezalar da genelde affa uğruyor. Yani denetimlerin eşit bir şekilde sürekli olması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nükleer enerjiye mecburuz

Türkiye’de nükleer santralin önemli olduğunu söyleyen Yorgancılar, “Bilimi kullanarak bu santrali yapma zorunluluğumuz var. Çünkü Türkiye enerjide dışa bağımlı bir ülke. Doğalgaz aldığımız ülkeler vanayı kapatırsa enerji fiyatları alır başını gider. Enerji fiyatlarının aşağı çekilebilmesi için öncelikle rüzgar, güneş, hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynak-larından istifade edilmelidir. Ancak nükleer enerjiden de faydalanmalı, deprem kuşağı olmayan bölgelere nükleer santral inşa etmeliyiz” dedi.