Ege Cezalar 5 kat artacak

Cezalar 5 kat artacak

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Foça’da denize bırakılan yakıtın tamamen temizlendiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yeni düzenlemelerle birlikte, çevreye zarar verenlere çok büyük yaptırımlar uygulanacak” dedi

Cezalar 5 kat artacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılış törenine katıldı. Konuşmasında çevre sorunlarına dikkat çeken Bakan Kurum, ‘Sıfır Atık Projesi’ni de anlattı, “2017’de başladığımız ve yıllık 2,5 milyon tasarruf sağlanan projede 2023’de yıllık 20 milyar tasarruf hedefliyoruz. Proje kapsamında plastik poşetler ücretlendirilecek. Ayrıca depozito uygulaması getiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İklim planı hazırlanıyor

Geçen aylarda Foça’da bir gemi tarafından denize yakıt bırakıldığını hatırlatan Bakan Kurum, “Temizlemek için bir ay uğraştık, 25 milyon para harcadık. Denize atık bırakmanın cezasını 5 kat artırıyoruz. 459 mavi bayraklı plajla dünya üçüncü sıradayız. Bu değerlerimizi öne çıkaracak düzenlemeler yapacağız. İklim değişikliği ile mücadele için de eylem planımızı hazırlıyoruz. Biz bilgiyi, birikimi, tecrübeyi örf ve adetlerimizle de birleştirip gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Burada en büyük iş siz hocalarımıza ve sonra da öğrencilerimize düşüyor” diye konuştu.

Araştırma üniversitesi

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse de, araştırma üniversitesi olmayı hedeflediklerini belirtti, “13 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 17 araştırma ve uygulama merkezi ve bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetlerine yönelik 7 koordinatörlük ile akademik faaliyet gösteriyoruz. 309 doktora, 2 bin 359 yüksek lisans, 7 bin 813 lisans ve 677 ön lisans olmak üzere toplam 13 bin 159 öğrencimiz var. Bu güne kadar toplam 4 bin 72 mezun verdik” dedi.