Ege CHP adayları tepki çekti

CHP adayları tepki çekti

03.02.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ana muhalefet partisinin, İzmir’in ilçeleri için belirlediği adaylardan bazıları tartışma yarattı, örgüt karıştı. Kimi isimler ve destekçileri sitemde bulundu

CHP adayları tepki çekti

Karataş’ın dediği oldu
CHP’NİN İzmir’deki ilçe adayları resmen
belli oldu. Yaklaşık 40 gündür devam eden süreçte, farklı isimler ortaya atıldı. Ancak son sözü, İl Başkanı Kemal Karataş söyledi.
Cuma gece yarısı Ankara’ya giden ve cumartesi günü tam 14 saat Genel Başkan Deniz Baykal’la birlikte olan Karataş, listesini üç fireyle (Çiğli, Gaziemir, Karabağlar) kabul ettirdi. İsimler
dün partinin internet sitesinde yayınlandı.

“Elimizle teslim edeceğiz”
ADAY olamayanlar şoka girdi. Bu isimlerden, Bornova aday adayı Nevzat Kavalar, “Karataş, burada hiç tanınmayan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı aday yaptırdı. Bornova’yı elimizle AKP’ye teslim ediyoruz” dedi. Bayraklı’da adaylığı gündemde olan Mustafa Ciritoğlu, “Takdir-i ilahi” derken, Buca’da hayal kırıklığı yaşayan Necati İmam da, “Verdiğimiz emeğin karşılığını alamamak üzdü. Şoktayız” diye konuştu.


Genel başkan Baykal böyle uygun gördü


CHP’de aday gösterilmeyen iki belediye başkanı Tunçağ ve Aydoğan, yaşananları bu sözlerle değerlendirdi. İkisi de görev süreleri bitinceye kadar aynı tempoda çalışacaklarını ifade etti

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir ilçe adaylarının kesinleşmesi 2 başkanda hayal kırıklığı yaşattı. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan’ın yerine başka isimler tercih edildi.
Heyecan en çok Konak’ta yaşandı. Adaylık, Tunçağ’la CHP İl Başkanı Kemal Karataş arasında gidip geldi. Geçtiğimiz cuma ibrenin kendisine dönmesi üzerine belediye çalışanlarının tebrik yağmuruna tuttuğu Tunçağ, bir gün sonra gerçekleştirilen MYK toplantısından çıkan sonuçla üzüldü.
Muzaffer Tunçağ, kendisi yerine Karataş’ın aday gösterilmesini şu sözlerle değerlendirdi: “Yapacak birşey yok. Genel başkanın takdiri olarak kabul ediyorum. 24 saatteki gelişmeleri, kulislerde neler olduğunu, perde arkasında yaşananları bilmiyorum. Çünkü ben kulislere müdahale etmedim. Söyleyeceklerimi adaylık sürecinin başında genel başkana, genel sekretere ve MYK üyelerine söyledim. Beş yılda ilçeye yaptıklarım da ortada. Bana herhangi bir gerekçe iletilmedi. Son 2 ayı da başarıyla tamamlanmak için çalışacağım, bazı projelerin temellerini atacağım, kırgın değilim.”
Tunçağ, yaşından dolayı aday gösterilmemiş olabileceği yorumlarına şu esprili yanıtı verdi: “Ben 1946 doğumluyum, 63 yaşındayım. Kemal Karataş ise 1948 doğumlu, 61 yaşında. İki yaş genç olması nedeniyle tercih edilmiş olabilir.”

‘Siyasette bunlar doğal’
Sırrı Aydoğan da aday gösterilmemesini, ‘CHP lideri Deniz Baykal’ın takdiri’ olarak yorumladı. Aydoğan, siyasette bunların doğal karşılanması gerektiğini dile getirdi, şunları kaydetti: “Politikada kimse devamlı bir yerde kalmıyor. Tartışılacak bir durum yok. Aday çıksan iyi, çıkmasan kötü diye yorum söz konusu olamaz. Genel başkan ve genel merkez, eksileri, artıları tartarak değerlendirmesini yapmış. Daha sonra özeleştirisini yaparız. Aday gösterilen Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı son dönemde tanıdım. Artık aday belirleme süreci bitti, önümüzdeki seçime bakıyoruz. Aday arkadaşların seçimi kazanmasını sağlayacağımız süreç başladı.”