Ege CHP’de çok sayıda isim var

CHP’de çok sayıda isim var

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Aday değilim’ açıklamasının ardından gözler kulislerde adaylık için adı geçenlere çevrildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, “En güzel değişimi gerçekleştireceğiz” dedi.

CHP’de çok sayıda isim var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklamasınını ardından kulisler hareketlendi. İlk değerlendirme de Genel Merkezi’nden geldi.
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Aziz Bey İzmir’e önemli hizmetlerde bulundu. Kararına saygı duyuyoruz. Kendisinin, örgütün, mevcut yöneticilerin ve partiye emek vermiş arkadaşlarımızın görüşlerini alacağız. Büyükşehir’de de ilçelerde de aday adayı olmak isteyen çok sayıda arkadaşımız var. Önemli olan CHP’nin İzmir’deki başarısını daha ileriye taşımak. Bu amaca uygun arkadaşımız kimse onunla yolu yürüyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Hakkım helal olsun’

Kocaoğlu’nun adaylık açıklamasını değerlendiren ilk isimse AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül oldu. Başkan Şengül, “Sayın Aziz Kocaoğlu’nun aldığı kararın kendisi için hayırlı olmasını diliyorum. İzmir’de neyi yapıp yapamadığını halkımız en iyi şekilde değerlendirecek. Aziz Bey’in ‘değişim gerekli’ sözüne katılıyorum. 31 Mart’ta Kocaoğlu’nun başkanlığıyla birlikte aynı zamanda CHP’nin İzmir’deki iktidarını sonlandıracağız. Böylece İzmir’de değişimi en güzel şekilde yapmış olacağız” dedi. Kişisel olarak Aziz Kocaoğlu’na saygı duyduğunu belirten şu ifadeleri kullandı:
“Ona yeni hayatında başarılar, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Kendisiyle inişli çıkışlı ilişkilerimiz oldu. Kendisine hakkımı da helal ediyorum. Biraz geç olmakla birlikte, İzmir’in sorunlarının ortak iradeyle çözülmesi için son dönemde önemli adımlar attık. Bu anlayışımız da son ana kadar devam edecek. Kocaoğlu’nun ardından CHP’den aday olacak kişinin kente umut vaat edeceğini düşünmüyorum” diye konuştu. Şengül, Büyükşehir’e kimin aday olacağının da seçim çalışmalarını ve stratejilerini etkilemeyeceğini sözlerin ekledi.

Haberin Devamı

‘Örnek işler yaptı’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun seçime 6 ay kala aday olmayacağını açıklamasının, partisine karşı duyduğu sorumluluk duygusunu gösterdiğini belirtti, “Biz de Kocaoğlu’nun kalmasını istiyoruz ama kararına saygı duymak gerekiyor” dedi. Kocaoğlu’nun İzmir’e çok büyük yatırım ve hizmetler yaptığını ifade eden Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aziz Kocaoğlu, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında, kendi imkanları ve öz kaynaklarıyla kent ekonomisini nasıl canlandıracağını hem Türkiye hem dünyaya örnek olacak yatırım ve hizmetlerle gösterdi. Önemli olan bu bayrağı devralacak arkadaşımızın aynı şeffaf yönetim anlayışıyla, kamu kaynaklarına namusu gibi sahip çıkmasıdır.”
Kocaoğlu’nu geri döndürmek konusunda herhangi bir çabaları olup olmayacağı hakkında da konuşan Yücel, “Elbette kalmasını isteriz. İzmirlilerin de böyle istediğini düşünüyorum. Kocaoğlu’nun niyeti önemli, bu işler isteyerek yapılacak işler, gönüllü yapılacak görevler” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘En güçlü aday olurdu’

Kocaoğlu’nun kararının farklı olsması halinde partiden karşılık göreceğini sözlerine ekleyen Yücel, “Aday olmama kararında, 24 Haziran seçimleri sonrasındaki süreç, olağanüstü kurultay tartışması ve benzeri konularının etkisinin olmadığını düşünüyorum. Aday olsaydı da adaylık için en güçlü isimdi, parti bunu da değerlendirirdi” ifadelerini kullandı.

Masada kimler var?

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklamasının ardından, CHP Genel Merkezi’nin İzmir’de kiminle yola çıkacağı, merak konusu oldu. Parti kulislerine göre, genel merkezin masasında bir çok isim var. Ön plana çıkanların başında, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır geliyor. Kulislerde, parti dışından isimlerin de aday gösterilebileceği ifade ediliyor. Onlardan biri Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Seda Kaya Ösen. Ösen, her seçimde adının gündeme geldiğini ancak adaylık konusunda bir düşüncesinin olmadığını açıkladı.
Parti kulislerindeki iddialardan bir diğeri ise, AK Parti’nin İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in aday gösterilmesi halinde, iş dünyasına yakın birinin aday gösterilecebileceği oldu. Kocaoğlu’nun ise, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i önereceği de ileri sürüldü. Adı geçen bir çok ismin içinde Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın ismi dedikkat çekti.