Ege CHP’de soru şu: Kaç kişi girecek

CHP’de soru şu: Kaç kişi girecek

21.12.2010 - 00:32 | Son Güncellenme:

Parti Meclisi seçiminde hüsrana uğrayan İzmir örgütünün gözü MYK’da... Üç ismin girmesi bekleniyor. Ancak sayının 2’de kalabileceği de konuşuluyor

CHP’de soru şu: Kaç kişi girecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kalesi İzmir’den Parti Meclisi’ne (PM) beklenenden az kişi girmesini, “Nicelik değil nitelik önemli. Onları yönetimde değerlendireceğim” diyerek gönül almıştı. Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) kaç İzmirlinin olacağı merak konusu oldu.
Milletvekili adaylarını onaylayan, siyasette önemli bir kariyer olan PM’ye İzmir’den giren milletvekilleri Oğuz Oyan ve Mehmet Ali Susam’ın yanısıra Alaattin Yüksel ve Prof. Dr. Hülya Güven şimdi partinin en üst karar organı olan MYK’ye girmek için yarışıyor.
Parti kulislerde bugün açıklanması beklenen MYK listesinde milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan’ın olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Daha önce dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Oyan, “Benim için önemli olan partiye hizmettir. Bunu hangi kademede yapacağım önemli değil” diye konuştu.
PM’ye girecek ikinci isim konusunda ise mücadele var. Bu yarış Susam’la Yüksel arasında geçiyor.
PM’ye Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’ndan kılpayı giren Güven’e ise MYK’da şans verilmiyor. Kulislerde “Susam girerse Yüksel girmez” değerlendirmesi ön plana çıkarken, Yüksel’in daha önce yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcı olmasının avantaj sağlayabileceği öğrenildi.
CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, “MYK’ya İzmir’den iki kişinin girmesini bekliyoruz. Geçen dönemki temsil sayımızı koruyacağımızı düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Vakıflar’da neler oluyor
TBMM’de Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesi görüşülürken, CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, İzmir ve Manisa’daki vakıfların denetiminde sorunlar olduğunu söyledi.
Baratalı, bu vakıfların yolsuzluk iddialarına bulaştığını öne sürdü, şöyle konuştu: “Vakıfların denetimiyle ilgili sıkıntılar devam ediyor. Bunu sadece CHP ya da ben değil, Sayıştay da söylüyor. İzmir ve Manisa’da iki vakıf camisi onarım için ihale edildi. İhaleyi alan firmalara bedel olarak 6 milyon 874 bin lira ödendi. Fakat onarım işlerinin yüzde 44’ü yapıldı. Bunu fotoğraflarıyla belgeledik. Bunlar Manisa Demirci Yakup Çelebi Camisi, Manisa Kula Emre Camisi, İzmir’de de Urla Güdük Minare Camisi ve yine Urla Denizli Camisi, Kemeraltı Camisi diye sıralanıyor.”
Bunun üzerine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Bülent Baratalı’ya hak vererek, CHP’nin hassasiyetini paylaştıklarını ve takipçisi olacaklarını ifade etti.

Milyonlarca kayıt dışı çalışan var
Ege Bölgesi Sanayi Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü desteğiyle, “Kayıt Dışı İstihdamda İşveren ve İşçinin Sorumlulukları” konulu seminer düzenledi. SGK İzmir İl Müdürlüğü Sürekli Eğitim Şefi Hüseyin Çağlar, kayıt dışılığın, ekonominin en büyük sorunlarından biri olduğunu söyledi, şöyle dedi: “Türkiye’de milyonlarca kişi kayıtsız çalışıyor. 4 çalışanın 1 emekliye baktığı ülkeler var. Bizde ise 2 çalışan 1 emekliye bakıyor” dedi.