Ege CHP il yönetimine ‘sessiz’ protesto

CHP il yönetimine ‘sessiz’ protesto

08.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP İzmir’de birlik ve beraberlik söylemleriyle seçim startı verdi, ancak toplantıya görevden alınan il yönetim kurulu üyelerinin katılmaması dikkat çekti.

CHP il yönetimine ‘sessiz’ protesto

Milletvekili adaylığı için istifa eden İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu dışında temsil edilmeyen eski il yönetiminin kırgın olduğu öğrenildi. Eski İl Sekreteri Zikri Dursun, cep telefonu mesajıyla yapılan davete “Biz sıradan partili değiliz. İl yöneticileriyiz. Kuru cep telefonu mesajıyla mı gidecektik? Yaşananlardan sonra telefonla aranarak davet edilmeyi bekledik. Gelmeyince de gitmedik” dedi. Eski İl Başkan Vekili Tamer Akcan, ailesiyle Bozdağ’da tatilde olduğunu belirterek, “Ben, göreve atandığı zaman partide kendisini karşılayıp, makamına oturttum. Hesaplar da devredildi. Ayrıca bir törene gerek yok” dedi.

Başkanlar asansörde kaldı
Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Karabağ’ın oğlu İzzet Karabağ’ın düğününe katılmak için İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin düğün salonundan ayrılırken, asansörde mahsur kaldı. Taşıma kapasitesi 10 kişi olan asansöre CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, belediye başkanları Metin Solak (Çiğli), Kamil Okyay Sındır (Bornova), Halil İbrahim Şenol (Gaziemir), Rıdvan Karakayalı (Kemalpaşa)ve milletvekili Savcı Sayan’ın da aralarında bulunduğu 15 kişi bindi. Asansör arızalanınca yaşanan gergin anlar, Tekin’in esprileriyle yumuşadı. Tekin, asansörde terleyip sık nefes almaya başlayan Metin Solak’a “Ne oldu, korkuyor musun yoksa” sözleriyle takıldı. Teknik personelin müdahalesiyle Tekin ve beraberindekiler rahat bir nefes aldı.

CANALİOĞLU: Belediye başkanı korumayla gezmez
CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, belediye başkanlarına bir dizi uyarıda bulundu. Bazı belediye başkanları hakkında, “Korumalarla geziyorlar. Kapılarını halka kapattılar. Randevu vermiyorlar” diye duyumlar aldıklarını belirten Canalioğlu, “Bunlar yanlış. Belediye başkanları niye korumayla gezsinler. Korumaya ihtiyaçları yok ki. Onların koruması halk. Başkanlar, halkla bütünleşirse, teveccühünü, sevgisini kazanırsa, ona gelecek olumsuz davranışın önünü, oradaki esnaf arkadaş zaten keser, ona kalkan olur” dedi.

‘Tanıtım yapın’
Belediye başkanlarının yaptıkları icraatları halka iyi anlatmak zorunda olduğunu söyleyen Canalioğlu, “Ben yapıyorum, vicdanım rahat. Allah biliyor, ben de biliyorum anlayışı doğru değil. Yaptıklarınızı seçmene görsel olarak da anlatmanız gerekiyor. Onun için basın yayın organlarını, görsel iletişim olanaklarını iyi kullanmanız gerekiyor. AK Parti’nin yaptığı bu. AK Parti 1 liralık iş yapıyor bunu tanıtmak için 100 lira harcıyor. Biz 100 liralık iş yapı-yoruz, bunu tanıt-mak için 1 lira harcamı-yoruz” dedi.