Ege CHP, kaybettiği 8 ilçeye odaklanacak

CHP, kaybettiği 8 ilçeye odaklanacak

28.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

CHP, kaybettiği 8 ilçeye odaklanacak

CHP İzmir’de, ilçe danışma kurulları başladı. İlki Bornova’da gerçekleştirilen toplantılar, 30 ilçede de yapılacak. Danışma kurullarının gündemlerindeki ilk madde, 2019 yerel ve genel seçimleri olacak. İlçe örgütleri, seçim bölgelerinde yapacakları çalışmalara ilişkin yol haritalarını masaya yatıracak.

Haberin Devamı

CHP’liler, yapılacak toplantılarda stratejilerini de tartışacak. Saha çalışmaları ile ilgili yapılacak hamleler, rapor halinde il teşkilatına sunulacak. 29 Nisan’da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak olan İl Danışma Kurulu’nun da tek gündemi yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı sandıkları olacak.

Strateji belirlenecek

2019 seçimleri için yapılacak çalışmalara dair izlenecek yol ve yöntemler konuşulacak. CHP İzmir, ilçelerden gelen raporları değerlendirildikten sonra, il danışma meclisinde son şekli verilecek ve İzmir’in 2019 için izleyeceği seçim stratejisi, CHP Genel Merkezi’ne gönderilecek.

CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, il olarak ilçelerden gelen raporları değerlendirerek, kendi sonuç bildirgelerini hazırlayacaklarını belirtti. İzmir’de CHP’nin izleyeceği stratejilerin masaya yatırıldıktan sonra genel seçimlere ilişkin önerilerin de sıralanacağı raporu, Ankara’ya göndereceklerini söyleyen Birgül Değirmenci, şunları söyledi: “Kaybettiğimiz 8 ilçede de bu toplantılar yapılacak. Bunların seçimlere yönelik hazırlayacakları yok haritası önemli. Yapılacak çalışmalar bizim için değerli.” l İZMİR DHA

Haberin Devamı

‘Çalışmak için davet beklemeyin’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi, Kemalpaşa, Bayındır, Tire ve Menderes ilçelerini ziyaret etti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, başta kayıp 8 ilçe olmak üzere tüm ilçeler için özel çalışma yapacaklarını belirtti, her partilinin kendi inisiyatifi ve sorumluluğuyla tüm çalışmalara kendiliğinden katılması, kimsenin çalışmalara katılmak için davet beklememesi gerektiğini söyledi. Yücel, “Tüm partililerimden isteğim görev veya davet beklemeden çalışmalara katılmaları” dedi.