Ege CHP’li belediyeler kuşatma altında mı?

CHP’li belediyeler kuşatma altında mı?

23.01.2009 - 02:00 | Son Güncellenme:

Milliyet EGE, bu sorunun yanıtını aradı. Ege Bölgesi’ndeki belediyelerde yapılan araştırma, ortaya şaşırtıcı tablo çıkardı

CHP’li belediyeler kuşatma altında mı

Başkanlara soruldu
MİLLİYET EGE’DE dün, bazı belediyelerde yapılan operasyonlar gündeme geldi. 10 belediyeden dördünün CHP’li olması, “Acaba ana muhalefet partili yerel yönetimlere yönelik baskı mı var?” yorumlarına neden oldu. Milliyet EGE, bunun üzerine İzmir’deki tüm ve Ege’deki il belediye başkanlarına “Kaç kez soruşturmadan geçtiniz?” diye sordu.

Yarı yarıya fark var

EGE’DEKİ 21 CHP’li, 11 AKP’li, iki DP’li , ANAVATAN’lı ve SHP’li belediyeyle görüşüldü. CHP’lilerin yüzde 80’inde, AKP’li yerel yönetimlerin ise sadece yüzde 36’sında müfettişlerin inceleme ve soruşturma yaptığı anlaşıldı.
CHP’li 21 belediyeden 17’sine, AKP’li 11 belediyeden 4’üne müfettiş geldiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

‘Müfettiş ablukası var’
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İzmir’i istiyorum” diye talimat verdi. Başbakan, bu söylemiyle örgütüne emir vermiş gibi görünse de bu tüm kurumlara yönelik talimattır. Zaten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da “İzmir’i teslim alacağız” şeklinde bir beyanatta bulunarak, bunun sinyallerini verdi. Seçime beş kala, CHP’li belediyeler, müfettiş ablukasına alındı. AKP’li belediyelere yönelik incelemelerse göstermelik.

‘Özellikle baskı yok’
AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi: CHP’li belediyelere yönelik herhangi bir baskı yok. Türkiye genelinde bakılırsa, AK Partili belediyelerde de takibat başlattık. Kim yanlış yaptıysa müfettiş gider, incelemesini yapar, gereken neyse onu uygular. “CHP’li belediyelere baskı var” iddiaları asılsızdır. Siyaseten söylenmiş şeyler bunlar. Varsa böyle bir iddia, ispat etsinler. Biz dileriz ki, suçsuz olan belediye başkanları aklansın.