Ege CHP SAVUNMAYA GECTİ

CHP SAVUNMAYA GECTİ

24.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakan Yıldırım ile bazı Ak Partili milletvekillerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kocaoğlu’na yönelik eleştirilerine yanıt, oldukça sert bir üslupla Alaattin Yüksel’den geldi...

CHP SAVUNMAYA GECTİ


Gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek için CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Alaattin Yüksel, Hükümet’i İzmir’in yaptığı projeleri kendine mal etmek ve kamuoyunu yanıltmakla suçlarken özellikle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açıklamalarına sert yanıt verdi. Milletvekilleri Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu ile İl Başkanı Ali Engin’in de katıldığı toplantıda konuşan Alattin Yüksel, Alsancak Stadı’na ve İzmir Limanı’na Alışveriş Merkezi (AVM) yapma projelerinin sadece rant kaygısıyla ortaya atıldığını savundu.

Haberin Devamı


Çadır alanlarına dikkat
Bu alanların 1’nci derede deprem riski olan İzmir’de olası bir felakette çadır kurulacak tek boş alanlar olduğunu ve tarihi kimliklerinin de pek çok kesim tarafından sahiplenildiğini aktaran Yüksel, “Burada biz iktidarız. İzmir’e yapacağınız işlerde bizim, İzmir halkının onayı olmadan bir şey yapamazsınız. Siz Alsancak Stadı’na da limana da AVM yapamazsınız. Bunu size yaptırtmayız. Bakan ‘geçti Bor’un pazarı’ deyip devamını getirmiyor ya; Bakanı Nasreddin Hoca’nın eşeğine ters bindiririz, Erzincan’a göndeririz. Böyle bir şey yapılmasına İzmirliler izin vermeyecektir” diye konuştu. Yüksel, “Geldi ve komedi açıklamalarda bulundu. Bu bakanların İzmir’le dokusu, kimyası uyuşmuyor. İzmir’e yabancılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Limanda anlayış

Limandaki düzenlemelere Büyükşehir’in talip olduğunu ancak “Sen yapamazsın biz yapacağız” yanıtı verildiğini söyleyen Yüksel, “Liman girişimleri başladığında limanla ilgili anlayışının ne olduğunu ortaya koyduk. ‘8 aydır konuşuyorduk ihaleyi yaparız, işimize bakarız. İzmir’in önemi yoktur’ diyor” dedi.

Metrolarınızı biz yapalım!

Yüksel, Türkiye’de metro yapabilen tek belediyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu, Ankara metro inşaatındaki çukurlarda çam ağaçlarının yetiştiğini kaydeden Yüksel, “Hükümet AKP’li belediyelere ‘siz yapamayacaksınız biz yapalım’ dedi. Ama hükümet başladığı her işte önemli fiyaskolar yaşıyor” dedi. İzmir’de metro çalışmalarının çok zorlu geçtiğini ancak Belediye’nin proje yapma yetisiyle inşaatı tamamlama aşamasına getirdiğini söyleyen Yüksel, “Buradan seslenmek istiyorum; yapamayacağınız anlaşıldı, gelin verin İzmir’e, Ankara’ya da İstanbul’a da biz metro yaparız. Gelin öğrenin, metro nasıl yapılır” dedi.

İZBAN’a harcamaları yok

Hükümet’in İZBAN projesini de kendi işleri gibi gösterdiğini de vurgulayan Yüksel, “Bunun yalan olduğunu dört defa kibarca ifade etmeye çalıştık. İzmir’in o raylı sistemini yapan Büyükşehir Belediyesi’dir. Hem de kendi özkaynaklarıyla. 600 trilyon lirayı harcamıştır, Ulaştırma Bakanlığı’nın harcadığı tek kuruş yoktur. Bundan sonraki uzatma çalışmaları ortak yapılacaktır. 150 yıllık hattı tahsis etmiştir. Hükümetin o hatta yaptığı bir harcama yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Kadifekale’de yalan var

Hükümet yetkililerinin kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarının umut yarattığını ancak İzmir’in projelerinin 16 aydır onaylanmadığını kaydeden Yüksel, hükümetin Kadifekale Dönüşümü’nü gerçekleştirdiğini söylemesinin de yalan olduğunu belirtti. Başbakan’ın iddia ettiği gibi Kadifekale’deki 1800 vatandaşa TOKİ tarafından ev verilmediğini, o evlerin TOKİ’den Büyükşehir tarafından satın alındığını vurgulayan Yüksel, “Büyükşehir, Kadifekale Projesi’ni alnının akıyla tamamlamıştır” diye konuştu.