Ege CICOM vazgeçmedi

CICOM vazgeçmedi

16.09.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

EGİAD Başkanı Elmasoğlu: Fransız CICOM’un teknopark kurmaktan vazgeçtiği, İstanbul’a gittiği yönündeki yorumlar gerçek dışı ve maksatlı

CICOM vazgeçmedi

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Cemal Elmasoğlu, Fransız CICOM’un İzmir’e teknopark kurmaktan vazgeçmediğini açıkladı. Elmasoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arazisinde kurulması planlanan teknoloji geliştirme bölgesi projesinin İstanbul’a kaptırıldığı yönünde bir hava estirildiğini, bu durumun EGİAD üyesi işadamlarını üzdüğünü belirtti.
Elmasoğlu, CICOM’un İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne Milli Savunma Bakanlığı’nın talebiyle danışmanlık hizmeti verdiğini, İzmir’deki projenin ise yöneticisi olduğunu, bunların birbirine alternatif teşkil etmediğini kaydetti.
EGİAD Başkanı şunları söyledi: “CICOM’dan açıklama gelmeden yapılan yorumlar maksatlı. Urla’da çok kıymetli bir alan var. Burası Başbakanlık tarafından Türkiye’de ilan edilen iki teknoloji geliştirme bölgesinden biri. Burada CICOM’un projesi olmayacaksa bunun kriterlerinin çok iyi ortaya konması lazım. Yani CICOM olmasa da burada teknoloji geliştirme bölgesi olmalı. Ancak o alan 14-15 yıl boş kaldı. Bu sürede niye CICOM’ları İzmir’e getirmemişiz diye de kendimize sormalıyız. 1.5-2 yıl harcadıktan sonra ’CICOM olmadı’ dediğinizde gerekçelerinizin çok sağlam olması gerekiyor. Değilse buraya bir daha yatırımcı getiremezsiniz. CICOM, bu alanla ilgili fizibilite için 2.5 milyon Euro harcayacak. Fizibilite ortaya çıktıktan sonra hayır diyeceksiniz. CICOM bunu istemiyor. Çünkü, o projenin bir başkasına verilebileceği endişesini taşıyorlar.”