Ege “Çiğli’ye mülteci kampı kuramazsınız”

“Çiğli’ye mülteci kampı kuramazsınız”

22.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te yaşanan hain saldırıyı sert bir dille eleştiren CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bölücülerin iktidar eliyle şımartıldığını söyledi.

“Çiğli’ye mülteci kampı kuramazsınız”

Çıray, yaşananların, AKP’nin çapsız politikalarının sonucu olduğunu, İzmir’in de hedef tahtasına konulmaya çalışıldığını öne sürdü. Çiğli’ye kurulacak mülteci kampını, kentin kalbine saplanmış bir hançer olarak niteleyen Çıray, İzmirlileri direnişe davet etti.
İzmir’in kalbine hançer
İkinci kurtuluş savaşının başladığını vurgulayan Aytun Çıray, Çiğli’ye yapılması planlanan mülteci kampını İzmir’in istemediğini belirtti. Çıray, şu açıklamayı yaptı: “Çiğli’ye mülteci kampı, İzmir’in kalbine indirilmiş hançerdir. İktidar, bu adımıyla İzmir ile hesaplaşmayı sürdürmeye çalışıyor. Her türlü kötü niyetlinin, karanlık istihbarat ve terör organizasyonu elemanlarının cirit atabileceği Suriye kampına direnmeliyiz. Bu sözde mülteci kampını uğursuz bir hançer gibi İzmir’in bağrına saplanmasına engel olmalıyız. Bu kampın İzmir’e kurulmak istenmesinin nedeni AKP’nin İzmir’e ve İzmirlilere duydukları dinmez hıncın ve nefretin kanıtıdır.”