Ege Çığlığımızı herkes duysun!

Çığlığımızı herkes duysun!

05.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde buluşan İzmirli anneler, çocuğa istismara karşı caydırıcı kanunlar için milletvekillerine seslendi, “Ya senin çocuğun olsa” dedi

Çığlığımızı herkes duysun

İzmirli Anneler Platformu, çocuk istismarına tepkilerini çığlıklarla gösterdi. Ellerinde ‘Çocuk sevgisi, insan sevgisi için ihtiyaçtır’, ‘Yasama yürütme çocuğumu çürütme’, ‘İstismara seyirci kalma’, ‘Vatanı korumak çocukla başlar’ yazılı dövizler ve ‘Çocuklarımıza çığlık atmayı öğretmeye geldik’ sloganıyla toplanan kalabalık, hep bir ağızdan çığlık attı. Grubun içerisinde bulunan bir çocuk ta ‘Siz büyük olun ki ben de çocuk olayım’ yazılı dövizi taşıdı.

Haberin Devamı

İçimiz yanıyor

Tüm çocuklara söz veren anneler, bu işin takipçisi olacaklarını ve çığlıklarına destek olacak herkesi aralarında görmek istediklerini dile getirdi.
Türkiye’de çocuklara yönelik istismar vakalarının son 10 yılda yüzde 700 arttığı bilgisini veren ve platform adına basın açıklamasını okuyan Ferhan Avcı, şu ifadeleri kullandı:
“Çocuğa yönelik cinsel istismar faillerinin bir bölümü neredeyse ceza almadan yeniden topluma karışıyor. Çocuklarımızın gözyaşına dayanamazken onlara dokunan ellere serbestlik sağlayan kararlarla her gün içimiz yanıyor. Lütfen çocuklarınıza kimsenin onlara dokunamayacağını, böyle bir durum yaşandığında ses çıkarmaları ve derhal size söylemeleri gerektiğini, bunun bir ayıp değil, onların utanacağı bir durum değil, karşı tarafın suçu, rezilliği, iğrençliği olduğunu ve karşılığında cezalandırılmaları gerektiğini öğretin. Korkmamaları ve yaşadıklarını dile getirdiklerinde her zaman onların yanlarında olacaklarını, korunacaklarını anlatın.”
Çocuklarımızı koruyan politikalar istediklerini sözlerine ekleyen ve TBMM’ye seslenen Avcı, “Ya senin çocuğun olsaydı” diyerek karar vericilere sesleniyoruz.

Haberin Devamı

Komisyon kurulmalı

Mecliste, daimi bir çocuk komisyonu kurulmalı, hatta bakanlık olmalı. Güçlü bir sosyal hizmetler ağı ile aile, okul, toplum bilinçlendirmeli. Çocukların ihmal veya istismar edilmesinden önce riskleri fark edip bunları ortadan kaldırmaya yönelik sistemler kurulmalı. Çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için Ulusal Eylem Planı ivedilikle yayımlanmalı ve hayata geçirilmeli. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından toplumsal cinsiyet eşitliği ve cinsel sağlık eğitimi müfredata eklenmelidir” dedi.