Ege Çimentaş’ta geleceğe ‘toz’ kondurmak yasak

Çimentaş’ta geleceğe ‘toz’ kondurmak yasak

05.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elektro filtreden, 8 milyon dolarlık yatırımla torbalı filtreye geçen Çimentaş, havaya toz bırakmayacak. Grup, İstanbul’un evsel atıklarının yüzde 15’ini de bertaraf etmeye hazırlanıyor

Çimentaş’ta geleceğe  ‘toz’ kondurmak yasak


Türkiye’nin 6. çimento fabrikası olarak İzmir’de kurulan Çimentaş birkaç koldan atağa geçti. Çimentaş Yönetim Kurulu Başkanı Montevecchi, Cementir Holding’in tüm dünyadaki atık yönetimi konusunda yapacağı yatırımlar için Çimentaş’ı merkez olarak belirlediğini açıkladı. Walter Montevecchi, “Cementir Holding, Çimentaş’ı 2001 yılında satın aldı. Türkiye, 2001 yılında ağır bir finansal kriz içindeydi. Böyle bir dönemde Cementir’in ilgisi Türkiye’nin geleceğine dair derin bir güveni ifade ediyordu. Bizim bu güvenimiz takip eden günlerde teyit edildi. Çimentaş bölgesel bir oyuncuyken yeni satın almalarla ulusal düzeyde bir oyuncu haline geldi. İzmir, Trakya, Kars ve Elazığ’da faaliyette bulunarak, Türkiye’nin 4 bir köşesinde faaliyet gösteren ulusal düzeyde bir grup olduk.” diye konuştu.

Haberin Devamı


İzmir’i bırakmayız
Dört çimento fabrikası ile üretimini sürdüren Çimentaş Group Genel İlişkiler Koordinatörü Mustafa Güçlü, “Herkes İzmir’den kaçarken biz burada devam ediyoruz. İzmir’in evsel atık sorununu çözmek için gerekirse yarışırız” dedi.

12 kat daha az emisyon

Torba filtre teknolojisini İzmir’deki fabrikanın 2 hattına uyguladıklarını belirten Güçlü, “Projeyi ‘geleceğimize toz kondurmuyoruz’ ifadesiyle sloganlaştırdık. Bir metreküp havada 120 mg emisyon limit değerini, 12 kat daha az emisyon salımı yapmayı başardık. ” bilgisini verdi.

Evsel atıkta dev başlangıç

Çimentaş Yönetim Kurulu Başkanı Montevecchi “İstanbul’da bir operasyona başlamak üzereyiz. Kentin toplam çöpünün yüzde 15’ini işleyeceğiz. Bizim merkezimiz Cementir, Türkiye merkezi Çimentaş’a sadece Türkiye ile sınırlı değil uluslararası alanda da atık işi konusunu geliştirme misyonunu verdi.” bilgisini verdi.