Ege Cinayetten sonra eğlenmeye gitti

Cinayetten sonra eğlenmeye gitti

28.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efes Döviz Bürosu’nun sahibi Hasbi Tırış’ın katil zanlısı olarak yakalanan M.Y’nin, olayın ardından arkadaşlarıyla alkol alıp eğlendiği belirlendi

Cinayetten sonra eğlenmeye gitti

İzmir’in Çankaya semtindeki Efes Döviz Bürosu’na silahlı soygun yapan, işyeri sahibi Hasbi Tırış’ı göğsünden vurarak ölümüne neden olan soyguncu M.Y. ile kendisine yardım ettiği belirlenen üç arkadaşı yakalandı. M.Y (42), H.A.(37), S.T. (30) ve M.U.?(29), sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. İZSU’da güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıkan M.Y’nin, soygunu, 20 bin lira tutarındaki kredi kartı borcu yüzünden yaptığı öne sürüldü.
Önceki gün, çalışanı Pınar Şengün ile birlikte hesapları kontrol eden Hasbi Tırış (55), içeriye giren kişinin silahla tehdit ederek paraları istemesi üzerine direndi. Evli ve 4 çocuk babası Tırış’ın paraları vermemesi üzerine silahını ateşleyen soyguncu, Tırış’ı sol göğsünden yaraladı. Tırış, hastanede can verdi. 10 bin lirayı alarak elini kolunu sallayarak dışarı çıkan ve yürüyerek olay yerinden uzaklaşan zanlı, kendisine yardım eden kişilerle birlikte ele geçirildi.

Kamera arızalı çıktı
Emniyet Cinayet Büro Amiri Levent Binici ve ekibi, işyerinin arızalı olan güvenlik kameralarının kayıt yapmadığını belirledikten sonra çevredeki işyerlerine ait görüntülerle, ilk kez bu bölgedeki MOBESE kayıtlarını tek tek inceledi. Soygunu gerçekleştiren kişinin, biraz yürüdükten sonra 35 BBM 33 plakalı otomobile binerek izini kaybettirmeye çalıştığını tespit etti. Binici ve ekibi, aracın Gürçeşme’de bir evin önünde park halinde olduğunu belirledi. Polis, zanlıların kimlik bilgilerine ulaştıktan sonra, belirlenen adreslerde önlem aldı. Güvenlik güçleri, ilk olarak otomobille eve gelen M.Y’yi, ardından da arkadaşları H.A, S.T. ve M.U’yu yakaladı. M.Y’nin, olaydan sonra üzerindeki kıyafetleri, yeni aldıklarıyla değiştirdiği, tıraş olduğu, arkadaşlarıyla alkol alıp eğlendiği de tespit edildi.

Haberin Devamı

Eski sahibi de öldürülmüştü
Efes Döviz Bürosu’nun eski sahibi Cengiz Çiftçi ile İşletme Müdürü Nevzat İşler, 26 Ekim 2002’de, kimliği belirsiz iki kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülmüş, çantaları da çalınmıştı. Kaçan zanlılar, geride kalan 9 yıl içerisinde yakalanamadı. Sabah işyerini açmak için gelen Çiftçi ve İşler, kapı önünde katledilmişti. Olaydaki sır perdesi, bugüne kadar aralanamadı. eye rağmen hala yakalanamadı.