Ege Çinliler bizi bekliyor

Çinliler bizi bekliyor

15.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk-Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği Başkanı Adnan Akfırat, “Tek kutuplu dünya düzeni değişti. Yeni bir İpek Yolu inşa ediliyor. Çin pazarı, Türk ürünlerini bekliyor” dedi.

Çinliler bizi bekliyor

Yaşar Üniversitesi ve Türk-Çin İş Geliştirme Dostluk Derneği tarafından ‘21’nci Yüzyılda Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Alanlarda Türkiye-Çin İşbirliği Konferansı’ düzenlendi. Türk-Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği Başkanı Adnan Akfırat yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu belirterek, tarihi bir dönemden geçildiğini vurguladı. Avrupa’nın Atlantik’in kelepçesinden kurtulup Asya’ya yaklaştığını belirtti.

Haberin Devamı

ABD artık devre dışı

Akfırat, “Çin, ABD’nin ticaret savaşlarına yanıt olarak daha fazla ithalat yapmaya karar verdi. Yeni İpek Yolu inşa ediliyor. Çin pazarı Türk ürünlerini bekliyor. ABD gibi en güçlü rakip, koşullar nedeniyle devre dışı kaldı. Türkiye’nin ve Egeli ihracatçıların önünde önemli bir fırsat bulunuyor. Kolları sıvayıp bu imkanı kalıcı ticaret için kullanmak zorundayız” dedi.

Kapılar açıldı

Şangay Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Merkezi Direktörü Prof. Dr. Guo Changang da “2018’in ilk aylarında Türkiye’nin Çin’e ihracatının yüzde 3.8 arttı. Çin artık yurt dışından gelecek ürünlere daha fazla açık olacak. Çin’in kapılarını açması Türkiye için fırsat. Bugün de İzmir ile Çin’i birbirine bağlayacağız diye umut ediyorum” dedi. İki ülkenin ilişkilerinin konuşulacağı konferans 2 gün sürecek. l NEVRA UÇKAÇ DHA

Yazarlar