Ege Çıray, hayvancıya yem desteği istedi

Çıray, hayvancıya yem desteği istedi

29.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray Türk hayvancılığının çökme noktasına geldiğini söyledi. İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çetinkaleli’den bilgi alan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türk hayvancılığının sistemli bir şekilde yok edildiğini ifade etti.

Çıray, hayvancıya yem desteği istedi

Çıray, “Geçtiğimiz yıl sözde teşvik verdiler. Piyasada damızlık sığır fiyatları 2 katına çıktı. 2 inek 13-14 bin liradan yetiştiriciye satıldı. Şimdi aynı inekleri 7-8 bin liraya alan satan yok. Üstelik o kredilerin ödemeleri de kapıya dayandı. Çiftçi haciz korkusu içinde devlet eliyle sokulduğu batakdan kurtulmaya çalışıyor” diye konuştu. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığını önlem almaya çağıran CHP İzmir Milletvekili kredi borçlarının ertelenmesini ve üreticiye yem desteği sağlanmasını istedi.

Haberin Devamı

Güzelbahçe, Ali Bey Deresi’ni düzenliyor

Güzelbahçe Belediyesi, sahil düzenlemesi kapsamında bir kilometreyi aşan yeni yürüyüş yolunun geçtiği Ali Bey Deresi’ni ıslah etmeye ve çevre düzenlemesi yapmaya başladı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, sahil yolunun İskele ile Yemişçi Durağı arasında kalan bölümüne kilit parke taş döşendiğini belirterek, “Şimdi İskele ile Birinci Liman arasında kalan bölümün yürüyüş yolunu yapıyoruz. Bunu yaparken, Ali Bey Deresi’ni kötü görüntüden kurtarıp ıslah ettik. Sahil şeridinde yaptığımız yaya yolu derenin üzerinden ahşap köprüden geçecek. Derenin denize yakın bölümüne ise fıskıyeler koyuyoruz. Deniz suyunu borularla bu fıskıyelere vereceğiz. Geceleri, bu fıskıyelerin bulunduğu yerler ışıklandırılacak. Ayrıca derenin çevresine palmiyeler dikeceğiz. Bölge, Güzelbahçe’nin yeni çekim alanı haline gelecek” dedi. n İZMİR Milliyet

Haberin Devamı

AK Parti, 30 ilçede
vefa sofrası kuruyorAK Parti İzmir İl Başkanlığı, partinin kuruluşunun 11. yıldönümü olan 14 Ağustos 2012 tarihinde İzmir’in 30 ilçesinde ve merkezde “Vefa İftarları” düzenleyecek.
14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti’nin önümüzdeki 14 Ağustos’ta 11 yaşına gireceğini hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Partimizin kuruluşunun 11. yıl dönümünde İzmir’deki 30 ilçede ve merkezde ‘Vefa İftarları’ düzenleyeceğiz. Her ilçede ve İzmir merkezde iftar sofrası kurulacak. İftar sofralarında Ramazan ayının manevi iklimiyle birlikte, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen AK Partililer kucaklaşma imkanı bulacak. Teşkilatlarımızda geçmişten bu yana görev yapmış, emeği olan dava arkadaşlarımızla bir lokmayı bölüşeceğiz, hasret gidereceğiz” dedi. AK Parti İzmir İl Başkanlığının 14 Ağustos’ta düzenleyeceği “Vefa İftarı” İzmir Arena’da gerçekleştirilecek. n İZMİR DHA