Ege Çok hayırlı hareketler bunlar

Çok hayırlı hareketler bunlar

31.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

BKM Mutfak Ekibi’nin, Türk sinemasında daha önce denenmemiş bir anlatım dilini kullanarak dokuz öyküyü tek filme sığdırdığı “Çok Film Hareketler Bunlar”ın İzmir galası yapıldı.

Çok hayırlı hareketler bunlar

Forum Bornova Alışveriş Merkezi ve AFM sinemalarında gerçekleşen, elde edilecek gelirin tamamının Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikro Kredi Projesi kapsamında kullanılacağı belirtilen filmin galasına tüm oyuncuların yanı sıra İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Haberin Devamı

“3 Basses” Avrupa’da alkışlandı
İzmir Devlet Opera Balesi solistlerinden bas Tevfik Rodos, İstanbul Devlet Opera Balesi solistlerinden Zafer Erdaş ve Ankara Devlet Opera Balesi solistlerinden Tuncay Kurtoğlu’ndan oluşan “3 Basses” grubu, Almanya’nın Nürnberg ile Avusturya’nın Viyana kentinde verdikleri başarılı iki konseri tamamlayarak döndü. Her iki konserde de defalarca bis yapan sanatçılar ayakta alkışlandı.

Sahnede 40’ıncı yılını kutladı
Karşıyaka Belediyesi Konservatuar Müdürlüğü kurslarında keman eğitmenliği yapan Gürel Karakaş 40’ıncı sanat yılında sevenleriyle çok özel bir dinletide buluştu. Alaybey’de bulunan eski Havra binasının mistik atmosferindeki mini konser salonunda düzenlenen “Klasik Müzik Akşamı” dinleyicileri hem büyüledi hem duygulandırdı. Sanatçıya piyano eğitmeni Elif Yazgan eşlik etti.

Haberin Devamı

Tireli kadınlar ‘Dersimiz Atatürk’ filmini izledi
Tire’de, belediyenin katkılarıyla organize edilen etkinlik kapsamında Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu 250 kadın, Şehir Sineması’nda “Dersimiz Atatürk” filmini izledi. Derneğin Tire Şubesi, üyelerini ve sık sık sinemaya gidemeyen evhanımlarını kapı kapı dolaşarak filmi izlemeye davet etti. 5 TL olan sinema ücreti içinse Tire Belediyesi’nden yardım istendi. DP’li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in de destek vermesiyle yaklaşık 250 kadın, Atatürk’ün yaşamından kesitleri izlemiş oldu.

7 ödülün 6’sını Yaşar öğrencileri kazandı
İzmir Üniversiteler Platformu (İÜP), madde bağımlılığıyla mücadele için afiş tasarım yarışması düzenledi. Üniversite öğrencilerinin, toplumu madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmeye yönelik mesajlar içeren tasarımları, E.Ü. Çocuk ve Ergen Alkollü Madde Bağımlılık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yanı sıra, İÜP’ten çok sayıda akademisyen ve uzmandan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden yarışmaya katılan 6 öğrenci, 7 ödülün 6’sını da kazandı.

İTK kimyada şampiyon oldu
İTK Bahattin Tatış Kampusü Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Cem Seylan ve Ahmet Fatih Arslan’ın projesi TÜBİTAK’ın Bölge Elemelerinde Kimya Dalı’nda birinci oldu. Radyoaktif özellik gösteren, bu nedenle, insan sağlığı açısından tehdit oluşturan uranil iyonlarının içme suları, yer altı suları ve endüstriyel atık sularından yüksek verimle uzaklaştırılmasının hedeflendiği projede yüzde 80 verim sağlandı. Proje öğretmenleri Aylin Öğünç önderliğinde hazırladıkları proje ile öğrenciler Kimya Dalı’nda birinciliği kimseye kaptırmadı.

Haberin Devamı

Dario Fo’nun eserini üniversiteliler oynadı
Dario Fo’nun yazdığı “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” oyunu, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi kurucusu ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun söyleşisiyle bir kez daha seyirciyle buluştu. Nutku, üniversite tiyatrosunun önemine ve topluma katkısına değinerek üniversite tiyatrolarını desteklediğini söyledi. Oyunu, Buca Eğitim Fakültesi Çağın Oyuncuları grubu sahneledi.

Öykü Tiyatro, yıllar sonra ‘sahne’ diyor
Unutulmaz tiyatro adamı, şair, çevirmen, oyun yazarı, oyuncu, yönetmen Suat Taşer ile Günay Akarsu’nun kurduğu, 1970’li yıllarda fırtınalar estiren Öykü Tiyatro Topluluğu, Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nda yeniden sahne alacak. Taşer ile Akarsu’nun önderliğindeki kurslarda yetişen ve sektöre damga vuran öğrencilerin bir bölümü yeniden bir araya gelerek Öykü Tiyatro’yu canlandırdı.