Ege Çölyaklılara Özsüt’ten özel pasta

Çölyaklılara Özsüt’ten özel pasta

16.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Çölyak hastaları, buğday, arpa, çavdar ve yulaftaki gluten proteinine alerjileri nedeniyle ömürleri boyunca pasta, kek, ekmek, gevrek, makarna yiyemiyor.

Çölyaklılara Özsüt’ten özel pasta

Yedikleri zaman mide ve bağırsak kanseri, şeker hastası olma riskleri artıyor, beyinde ve vücutlarının çeşitli yerlerinde problem çıkıyor. Bu özel diyette sebze, meyze, et ve glutensiz ürünlerin tüketilmesi gerekiyor. Selanikli Sefer Usta’nın 1938’de Kemeraltı’nda küçük bir dükkanda yoğurt-kaymak üreterek başlattığı, bugün 150 şubesiyle dev bir tatlı fabrikasına dönüşen Özsüt, çölyak hastaları için glutensiz undan pasta ve kek üretiyor. Özsüt Gıda Genel Müdürü Yıldırım Çullu, çölyak hastalarının glutensiz gıda bulmada yaşadığı zorluklar nedeniyle bu üretime karar verdiklerini belirtti. Bu pasta ve keklerde fiyat farkı da yok.