Ege Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli yüzücü Tekin’e kutlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli yüzücü Tekin’e kutlama

04.04.2018 - 00:29 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde İzmirli milli yüzücü otizmli sporcu Şevval Tekin’le görüştü. Başarılarının devamını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli yüzücü Tekin’e kutlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, İstanbul’dan Ankara’ya gelişlerinde, Sabahat Akşiray Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri ile Avrupa ve Dünya Şampiyonu olan otizmli özel sporcular tarafından karşılandı. Karşılamada mehter gösterisi sunan öğrenciler, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını da seslendirdi.

Haberin Devamı

Sohbet ettiler

Folkart’ın desteklediği özel sporcu, 18 yaşındaki Şevval Tekin de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli sporcularla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmirli milli yüzücü Şevval Tekin’le de bir süre sohbet etti, başarılarının devam etmesini diledi. Tekin, 2016 yılında düzenlenen Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası’nda 1 altın, 2 gümüş madalya kazanmış, 2017 yılında ise Para Swimming Dünya Serisi’nde A Barajı’nı geçip, Danimarka’da kazandığı başarılarla 2018 yılında İrlanda’da düzenlenecek Avrupa Para Yüzme Şampiyonası’na gitmenin kapısını aralamıştı.