Ege Dağlardan sağ döndü ‘tetikçi’ kurbanı oldu

Dağlardan sağ döndü ‘tetikçi’ kurbanı oldu

30.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayraklı’da benzin istasyonuna yapılan saldırıda, emekli polis Sefa Erol hayatını kaybetti. Erol’un, yıllarca terörle mücadele görevi yaptığı, pek çok çatışmaya girdiği ortaya çıktı

Dağlardan sağ döndü ‘tetikçi’ kurbanı oldu

Bay­rak­lı’da­ki ben­zin is­tas­yo­nu­na ya­pı­lan sal­dı­rı­da, iki ki­şi, iş­ye­ri sa­hi­binin oğ­lu Os­man Türk­kan Mut­lu’ya (41) ve iki ko­ru­ma­sı­na kur­şun yağ­dır­dı. Emek­li po­lis me­mu­ru Se­fa Erol (48), ha­ya­tı­nı kay­bet­ti. Mut­lu ve di­ğer ko­ru­ma­sı Ha­luk Şaş­maz (54) ya­ra­lan­dı. Ola­yın ar­dın­dan, Se­fa Erol’un, teh­li­ke ve fe­da­kar­lık do­lu ha­yat hi­ka­ye­si de or­ta­ya çık­tı.

Çatışmalara girmiş

Erol’un, yıl­lar­ca özel ha­re­katta te­rö­rist­ler­le ça­tış­ma­la­ra gir­di­ği, Irak’ta­ki Türk el­çi­lik­le­rin­de de gö­rev al­dı­ğı öğ­re­nil­di. Ço­cuk­la­rı­nın is­te­ği üze­ri­ne bir yıl ön­ce emek­li olan Erol’un, yi­ne ço­cuk­la­rı­nın eği­tim mas­raf­la­rı­nı kar­şı­la­mak ama­cıy­la ko­ru­ma­lık yap­ma­ya baş­la­dı­ğı, “Bu işi yapma, teh­li­ke­li” di­yen mes­lek­taş­la­rı­na, “Dağ­da ken­di­mi­zi ko­ru­duk, şe­hir­de de ko­ru­ruz her­hal­de” de­di­ği öğ­re­nil­di.

Şüpheler eski ortakta

Em­ni­yet yet­ki­li­le­ri, sal­dır­gan­la­rın oto­mo­bi­lin pla­ka­sı­nın sah­te ol­du­ğu­nun be­lir­len­di­ği­ni, so­ruş­tur­ma­nın sür­dü­ğü­nü bil­dir­di. Ai­le­nin, Ku­şa­da­sı’nda otel iş­let­ti­ği sı­ra­da or­tak­la­rın­dan his­se­le­ri­ni al­dı­ğı, an­cak son­ra­sın­da an­laş­maz­lık çık­tı­ğı bil­di­ril­di. Mut­lu Ai­le­si’nin, es­ki or­tak­la­rı­na Ku­şa­da­sı’nda ben­zin is­tas­yo­nu aç­tı­ğı, bu­na rağ­men ara­da­ki hu­su­me­tin so­na er­me­di­ği ile­ri sü­rül­dü. Bay­rak­lı’da­ki ben­zin­li­ğin, son bir yıl­da iki kez si­lah­la ta­ran­dı­ğı, bun­la­rın bi­rin­de iş­ye­ri sa­hi­bi De­mir Mut­lu’nun di­ğer oğ­lu Arif Mut­lu’nun ya­ra­lı kur­tul­du­ğu öğ­re­nil­di.

Erol’un cenazesi toprağa verildi

Yakınları, Mutlu Ailesi’ne gelen tehditlerin artması üzerine, Erol’un rahatsız olduğunu, ancak kendisine refarans olan meslektaşlarına mahçup olmamak için çalışmayı sürdürdüğünü, kısa süre içinde bırakmayı planladığını anlattı.



Asistan doktorlardan ‘şiddete hayır’ eylemi

İzmir’de çeşitli hastanelerde görev yapan asistan hekimler, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, “Hekime ve kadına şiddete hayır” demek için bir araya geldi. Hekimlerin sözcülüğünü, doğumuna iki hafta kalan Dahiliye Asistanı Zeynep Altın üstlendi. Karnı burnunda Dr. Altın, hemcinsi, meslektaşı Bahar Tekin’in, geçen pazar Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi’nde Kaymakam Muhammed Gürbüz’ün şiddetine maruz kaldığını ve ona destek olmak için internette “yorum kampanyası” başlattıklarını belirtip, “Şiddetin olduğu yerde sağlık olamaz. Web sitemize yapılan yorumları kargoyla Cumhurbaşkanı’na gönderiyoruz” dedi.