Ege Damlaya damlaya ‘can’ olsun

Damlaya damlaya ‘can’ olsun

07.08.2018 - 04:37 | Son Güncellenme:

20. yılını kutlayan LÖSEV, lösemili çocuklar ile yetişkin hastalar için kurban bağışlarını bekliyor. Yetkililer, yardımların hastalar için çok önemli olduğunu belirtiyor, “Damlaya damlaya hayat olur” diyor

Damlaya damlaya ‘can’ olsun

Kuruluşunun 20. yılını kutlayan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), bugün 30 bine yakın çocuk ile yetişkin hastayı kucaklıyor. Vakıf, daha fazla hayata can vermek adına “Damlaya damlaya hayat olur” sloganıyla, Kurban Bayramı öncesinde de bağışları bekliyor. Kurbanlar, 12 ay boyunca titizlikle lösemili çocuklara dağıtılıyor. Bağışçılar, çocukların tedavileri için maddi, sosyal ve psikolojik yardımlarda da bulunabiliyor.

Haberin Devamı

‘Dikkatli olun’

LÖSEV’in Ege Bölge temsilcisi Rana Çetin, Kurban Bayramı döneminde çocukların bağışta bulunacak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. vatandaşları Çetin, “Özellikle bu dönemde sokaklarda, restoranlarda, yerleşim yerlerinde kapı kapı dolaşıp LÖSEV ya da lösemili çocuklar adına para toplayanlar var. Biz LÖSEV olarak kapı kapı dolaşıp dergi satmayız, sokakta para toplamayız. Bunu yapanlar dolandırıcılardır, halkın yardımseverlik duygularını istismar edenlerdir. Gönül dostlarımızdan bu kişileri 155 Polis İmdat’a ihbar etmelerini istiyoruz. Geçen hafta İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürü Sayın Seda Okur ile görüştük, kendileri de bu kişilerin yakalanması için bize destek verecekler. O nedenle vatandaşlarımızdan hem bu kişilere paralarını kaptırmamalarını hem de lösemili çocukların hakkını yedirmemelerini rica ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

5 MİLYONA YAKIN GÖNÜLLÜ

LÖSEV, lösemi ve kanserin amansız hastalıklar olarak görüldüğü, 10 çocuktan 8’inin kaybedildiği 1998 yılında, bir masa, bir sandalye ile kuruldu. Bugün 5 milyona yakın gönüllü ve bağışçısıyla kocaman bir aile oldu. Kuruluşunun 2. yılında ülkemizin ilk ve tek Ankara’da LÖSANTE Lösemili Çocuklar Hastanesi’ni hayata geçirdi. 2006’da ise tedavileri sebebiyle eğitimlerinden geri kalan çocuklar için Lösemili Çocuklar Okulu’nu kurdu.

NASIL BAĞIŞ YAPARIM?

LÖSEV’e www.losev.org.tr sayfasından, tüm banka şubelerinden ücretsiz olarak havale yoluyla, ayrıca LÖSEV ofislerinden, PTT şubelerinden ve telefonla bağışta bulunabilirsiniz. Yurtdışından da verilen hesaplar aracılığıyla yardımda bulunabileceğiniz LÖSEV için gayrimenkul bağışı da yapabilirsiniz. Nakit yardımlarla LÖSANTE Hastanesi’nin ve okulunun odalarına, sınıflarına isminizi verebilirsiniz.