Ege ‘Dava açabiliriz’

‘Dava açabiliriz’

03.09.2017 - 04:55 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kamu İhale Kurumu’nun iptal ettiği opera binası ihalesinde son kararı yargının vereceğini söyledi. Kocaoğlu, “Belediye bürokrasisi hata olmadığını söylüyor” dedi

‘Dava açabiliriz’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka’da yapacağı opera binası için Aralık 2016 tarihinde yaptığı iptal edilen ilk ihalesinin ardından Nisan ve Mayıs ayında sonuçlanan ikinci ihale, kaydeden firmaların itirazı sonucu Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edildi.

Haberin Devamı

‘Yargı değerlendirecek’

Nisan ayında yapılan Yenigün A.Ş. ve Deda Perde Sistemleri Şirketi Konsorsiyumu’nun 379 milyon 600 bin TL, Ermit Ltd. Şti. ve Mapavri A.Ş. Konsorsiyumu’nun 337 milyon TL, Taca A.Ş. ve A-Grup Ltd. Şti. Konsorsiyumu’nun 327 milyon 490 bin TL teklif verdiği ihaleyi, 429 milyon TL teklif veren Çağdan A.Ş. ve Wagner -Bıro Austria Stage Systems AG Konsorsiyumu kazanmıştı. KİK iki itirazdan birini reddetti. Yenigün A.Ş.’nin itirazında ise ihaleyi kazanan firmanın iş deneyimiyle ilgili belgede eksiklik olduğu gerekçesiyle ihaleyi iptal etti.

KİK’in iptal kararının değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İtirazlardan birinin gerekçesini kabul eden KİK ihaleyi iptal etti. Sanıyorum yargı süreci devam edecek. Biz mi yoksa kazanan firma mı yargıya götürecek şu anda belli değil. Biz de götürebiliriz. Bürokrasimiz hata olmadığını söylüyor. Kararı KİK verdi. Yargı değerlendirecek” dedi. İhale iptallerinin opera binasını geciktirdiğini belirten Kocaoğlu, eninde sonunda ihaleyi bitereceklerini ve teslim edeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

‘Kafaları karıştırmayın’

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan’ın meclis toplantısında ihalenin ikiye bölünüp kaba inşaatı ile sahne tasarımı gibi işlerin ayrı yapılması şeklindeki önerisini de değerlendiren Başkan Kocaoğlu, “İkiye bölünsün lafı var. Bu anahtar teslimi bir iş. ‘Kabasını başkası incesini başkası yapsın’ diye bir şey olmaz. İzmirlinin kafasını karıştırmayın” dedi.