Ege Dede böbreğiyle hayata tutundu

Dede böbreğiyle hayata tutundu

27.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Fadime Dokuzlu 14 yıldır diyalize bağlı yaşam sürüyordu. Doktorlar tek çarenin organ nakli olduğunu söyledi. 77 yaşındaki dedesi gönüllü oldu. Birlikte bıçak altına yattılar. Şimdi ikisinin de sağlığı çok iyi

Dede böbreğiyle hayata tutundu

Manisa Kula’ya bağlı Hacıtufan Köyü’nde oturan 22 yaşındaki Fadime Dokuzlu, 14 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlı yaşıyordu. Torunun bu durumuna üzülen dedesi 77 yaşındaki Süleyman Dokuzlu, “Böbreklerimden birini seve seve veririm” dedi. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tahlillerin ardından, yaşına rağmen Dokuzlu’nun böbreğinin tekini vermesinde bir sakınca olmadığı ortaya çıktı.

İkinci yaşama ‘Merhaba’ dedi
Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun başkanlığındaki ekip, Süleyman Dokuzlu’ndan aldığı böbreği torunu Fadime’ye nakletti. Başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuşan genç kız, “Çok mutluyum, dedem sayesinde yeniden doğdum. Onun bu davranışı herkese örnek olsun” dedi. Dede Dokuzlu da duygularını şöyle dile getirdi: “Geçen yıl kararımı vermiştim, ama yaşım nedeniyle şüphem vardı. Neyse ki her şey yolunda gitti.”