Ege Defineciler sadrazam mezarını kazdılar

Defineciler sadrazam mezarını kazdılar

09.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa Lala Paşa Camisi bahçesindeki sadrazam Lala Koca Mehmet Paşa’nın mezarında 60 santimetre çapında delik açıldı. Manisalılar, zanlıların bir an önce yakalanmasını istiyor

Defineciler sadrazam mezarını kazdılar

Sadrazam Lala Koca Mehmet Paşa’nın Manisa Lala Paşa Camisi bahçesindeki mezarının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kazıldığı ortaya çıktı. Mezardan bir şey çalınıp çalınmadığı araştırılıyor. Önceki gün, Lala Paşa Mahallesi’ndeki 415 yıllık geçmişe sahip Lala Paşa Camisi’nin bahçesindeki 400 yıllık Sadrazam Lala Koca Mehmet Paşa’nın mezarının kazıldığını gören cemaat, durumu imam Şefik Durgut’a bildirdi.

Kabir, kuytu bir yerdeydi
İmam Şefik Durgut, 155 Polis İmdat hattını arayıp ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, mezara, caminin bahçe duvarının arkadasından 60 santimetre çapında bir delik açılarak girildiğini belirledi. Polis, define aradıkları sanılan kişi veya kişilerin yakalanması için bölgede çalışma başlattı. İmam Durgut, mezarın sabah karşı açıldığını tahmin ettiklerini belirterek, “Çünkü mezarın gündüz gözüyle açılması mümkün değil. Çünkü camide gündüz sürekli birileri oluyor.
Mezar, caminin arkada kalan, çok fazla dikkat çekmeyen bir yerde. Define avcılarının değerli bir şey bulduklarını sanmıyorum” dedi. Bu arada Manisalılar, sadrazam Lala Koca Mehmet Paşa’nın kemiklerini sızlatan define avcılarını bir an önce yakalanıp cezalandırılmalarını istiyor.

Lala Koca Mehmet Paşa kimdir?
Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli görevlerde bulundu, Manisa’da doğdu. III. Murat döneminde 1595’te 9 gün, I. Ahmet döneminde 1605 yılına kadar sadrazamlık yaptı. 1605 yılında, Macar Kralı Sigismund’a tacını takma-sıyla da tanınıyor. Lala Mehmet Paşa, öldüğünde, kendi adını taşıyan Manisa’daki caminin avlusuna gömüldü.